CHIAGRØT | med tre slags topping

19. mai 2019 | Frokost, Oppskrifter

Skal jeg være helt ærlig, 100%, så har chiagrøt eller chiapudding aldri vært min kopp te. Det er bare et eller annet med konsistensen som gjør at jeg ikke blir helt overbevist. For smaken er det ingenting i veien med! Det smaker jo det du velger å tilsette frøene i!

Men bortsett fra konsistensen så oppfyller chiagrøt mange krav jeg stiller til retter på mine kostplaner:

  • Enkel/raskt å lage.
  • Billig.
  • Kan kjøpes i alle butikker.
  • Næringsrikt.
  • Metter lenge.
  • Magevennlig.

Så da måtte jeg bare finne en måte gjøre konsistensen bedre på – og det har jeg klart med to små triks!

Triks nummer 1 er at jeg tilsetter frosne bringebær i grøten, lar grøten svelle den tiden den skal, for så å blende den før jeg tar på toppingen.

Og nettopp toppingen er triks nummer2.

Chiagrøt smaker vanvittig godt hvis du topper med det lille ekstra! Som mandelsmør, granola eller dadelkuler.

Chiagrøt med topping er en av frokostene på kostplanen fra www.fitfocus.no denne uka. Du finner oppskrift på mandelsmør HER og panne granola HER.

Dadelkulene finner du HER.

De er forresten uten nøtter! Vet at mange har ønsket seg nøttefri oppskift på slike sjokoladekuler.

Chiagrøt lager du enkelt opp til en hel uke av gangen. Jeg blander bare sammen 15 ss chiafrø med 1 liter kokosmelk. Og visp så har du frokost for flere dager!

 

Stort Smil

Desiree

 

19. mai 2019 | Frokost, Oppskrifter

Kommentarer (1)

Comments are closed.