Chia; En rå kineser?

23. oktober 2013 | Uncategorized

Rå ja, kineser nei.
Navnet til tross så stammer Chia fra Mexico! Og livnærte i sin tid aztekerene og mayaindianerene.

Chia er et lite frø som inneholder mye essensielle fettsyrer som omega 3, antioksidanter, fiber og er et fullverdig protein. Med andre ord en skikkelig super mat!

Bruksområdene er mange, men som oftest bløtlegges de eller tilsettes grøter, bakeverk, smoothies osv.
Min favoritt er å bløtlegge dem!

En porsjon er 2-3 ss frø til 2,5-3 dl væske.
Dette skal svelle kaldt i ca.25 min.
Ut over dette er det bare fantasien som setter begrensninger for smaken!

Her har jeg brukt kokosmelk til å svelle frøene i, og blandet i 1ts kakao og 1ts sukrin.
Resultatet er noe som minner veldig om sjokoladepudding!

Raw food, superfood, vegansk, sukkerfritt, glutenfritt, laktosefritt. Fullt av proteiner og omega 3!

Toppet med litt banan og kokos er det det perfekte etter trening måltidet!


23. oktober 2013 | Uncategorized