Cellulitter; hva er det – og hvordan bli kvitt det? 5 tips og råd

9. desember 2016 | Kropp

Jeg har skrevet om appelsinhud eller cellulitter før, men jeg erfarer stadige nye ting som jeg gjerne vil dele med dere. Dessuten er dette med cellulitter noe som opptar mange, særlig kvinner. Det er egentlig ikke så rart når mellom 80 og 90% av oss har dem. Du trodde kanskje du var alene om «problemet»?

Celluliter er noe de aller fleste kvinner får etter puberteten. Og det er en stor misoppfatning at cellulitter er noe man får fordi man er overvektig eller legger på seg.


Men hva kommer det av hvis ikke det er overflødig fett?

Underhuden er det største fettlageret i kroppen, og den består av bindevev og fettvev. Det er her cellulittene oppstår. Det skjer fordi noen av fettcellene, som holdes på plass av bindevevet, stikker ut og opp i lærhuden. Dette gir en ujevn overflate som vi kaller cellulitter eller appelsinhud. Tross mange misoppfatninger så kommer ikke dette av:

– dårlig sirkulasjon

– sukker

– opphopning av giftstoffer i kroppen

– dårlig kosthold

– lite trening

– høy fettprosent

Det kommer av at bindevevet svekkes. Dette er for noen arvelig, men for de fleste av oss er det en naturlig del av det å blir eldre.


Hva kan man gjøre med det?


1. Trening og vektreduksjon

Om man har en overvekt vil helt klart trening og vektreduksjon hjelpe. Større muskler på rumpe og lår vil også bidra til at cellulittene blir mindre synlige.


2. Nok drikke

Når du er dehydrert trekkes det væske ut av huden og cellulittene blir mer synlige. Drikk nok vann og spis gjerne matvarer med høyt vanninnhold.


3. Vitamin C

Cellulitter er noe vi får fordi bindevevet i huden svekkes, typisk fordi vi blir eldre eller av arvelige årsaker. C-vitamin forhindre at kollagenet i huden brytes ned, og kan derfor bidra til å minske forekomsten. Egentlig vil jeg ikke dra frem et vitamin som spesielt viktig. Spis nok frukt om grønt!


4. Gelatin/kollagen

Dette skrev jeg om for ikke så lenge siden. Du kan lese et mer utfyldende innlegg  HER


, men la oss ta kortversjonen. Gelatin er kokt kollagen, og har mange av de samme helseeffektene. Blant annet bidrar det til å beholde eller gjennopprette elastisitet i hud, og dermed motvirke cellulitter. Det binner også til seg vann slik at du får mindre væskeansamlinger i kroppen – igjen mindre cellulitter.


Spørsmål fra dere? 

Kan man bruke gelatin fra butikken som kosttilskudd?


Svar: 

Jeg har aldri brukt det man kjøper på matbutikken som kosttilskudd, rett og slett fordi jeg ikke aner hvordan det er produsert. Men teoretisk sett så kan du det. Jeg kjøper gelatin fra natuligliv.no når det er til kosttilskudd, og bruker det fra super´n til å lage gele.


5. Innse at dette er helt normalt.

Det er mange kroppslige skavanker som sier noe om din helse og kroppens tilstand. Disse kan være grunn til bekymring. Cellullitter er ikke en av dem. Unge gamle, tykke, tynne, godt trente, dårlig trente, sunne, usunne, vi har dem alle sammen. Cellulitter er ikke helsefarlig, de er normale!

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Smil

Desiree

 

 

9. desember 2016 | Kropp

Kommentarer (1)

Comments are closed.