BRYTEBRØD | med spelt og havre

2. desember 2019 | Boller & Brød

egen reklame

Jeg må starte med å si tusen – tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger på den nye boka mi! Hjelp, jeg har vært så vanvittig nervøs for forhåndssalget! Men nå er det endelig i gang, og enn så lenge så tangerer den min første bok, som debuterte som nummer 1 på bestselgerlistene!

Har du lyst til å forhåndsbestille boka så kan du gjøre det HER

Jeg er ellers i det skikkelig julete hjørne nå om dagene! For ikke nok med at www.fitfocus.no

har hatt et SØTT & SUNT JULEVERKSTED de siste uke, med tilhørende oppskriftshefte og videoer. Så har jeg jobbet med dette!

Siden har jo så klart en julekalender, og i den får de blant annet dette hefte som oppdateres helt frem til julaften. Første kapitelet får de alt denne uka, og jeg vil ikke avsløre her hva de får, men det neste heter «Brød og rundstykker». Og der finner de blant annet dette julete brødet.

Perfekt til julefrokoster og lunsjer.

Jeg har halvert oppskriften.

Til en stor langpanne trenger du:

550 g fint speltmel
250 g sammalt speltmel
200 g lettkokte havregryn
1 ts salt
1 pk gjær
6 ½ dl lunkent vann

Havregryn til pynt

 

Slik gjør du:

Skuldre gjæren og rør den ut i vann. Bland inn alle de tørre ingrediensene og elt godt i ca. 15 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse – ca. 60 minutter.

Sett ovnen på 225 grader.

Smør en langpanne med smør og fordel deigen utover. Pensle med vann og strø over havregryn. Bruk så en kniv eller pizzarulle og del opp brødet. For å pynte det slik som jeg har gjort bruker du også en finger eller sleiv til å lage ganske store hull i kryssene på brødet.

La brødet heve i 15 nye minutter. Før du setter det i ovnen er det lurt å dele det opp på nytt og stikke opp hullene.

Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter.

Pyntes med sløyfebånd.

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

2. desember 2019 | Boller & Brød