BRYTEBRØD | med spelt og havre

4. desember 2018 | Boller & Brød

Jeg må få starte med å si tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger på både boka mi og den nye bloggen! Og til alle som er bekymret over arbeidsmengden – dette er jo ikke noe jeg har jobbet med den siste månden 😉 Dette er prosjekter jeg startet på for nøyaktig ett år siden, som alle sammen blir ferdig nå i desember og januar.

Nå som både boka og bloggen er klar brukes all energi på mitt aller siste – og kanskje største prosjekt. Jeg gleder meg så vanvittig mye til å kunne vise dere – veldig, veldig snart!

Nå hadde jeg derimot tenkt at jeg skulle dele oppskriften på dette julepyntede brytebrødet. Perfekt til julefrokoster og lunsjer.

Jeg har halvert oppskriften.

Til en stor langpanne trenger du:

550 g fint speltmel
250 g sammalt speltmel
200 g lettkokte havregryn
1 ts salt
1 pk gjær
6 ½ dl lunkent vann

Havregryn til pynt

 

Slik gjør du:

Skuldre gjæren og rør den ut i vann. Bland inn alle de tørre ingrediensene og elt godt i ca. 15 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse – ca. 60 minutter.

Sett ovnen på 225 grader.

Smør en langpanne med smør og fordel deigen utover. Pensle med vann og strø over havregryn. Bruk så en kniv eller pizzarulle og del opp brødet. For å pynte det slik som jeg har gjort bruker du også en finger eller sleiv til å lage ganske store hull i kryssene på brødet.

La brødet heve i 15 nye minutter. Før du setter det i ovnen er det lurt å dele det opp på nytt og stikke opp hullene.

Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter.

Pyntes med sløyfebånd.

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

4. desember 2018 | Boller & Brød

Kommentarer (2)

Comments are closed.