Brytebrød av spelt

Brytebrød med hvitløk og persille

2. april 2017 | Boller & Brød

Hei og god kveld i stua. Her har vi tilslutt landet i sofaen og prøver å oppdatere oss på hva som skjer på TV fronten sånn en søndag kveld. Må innrømme at vi er ganske ute av det! Tror ikke jeg har sett på TV i helgen siden januar!

Så har du noen tips – rop ut!

Søndager hjemme betyr ofte bakedag, og i dag har jeg blant annet bakt dette brytebrødet. Tanken er at det skal brukes som tilbehør til morgendagens suppemiddag. Brødet er bakt på spelt, og smaksatt med hvitløk og persille. Akkurat det kan man jo variere i det uendelige da.Brytebrød med hvitløk og persille

Til ett brytebrød trenger du

Ingredienser

  • 1/2 pakke gjær
  • 50 gram smeltet smør
  • 2,5 dl lunka melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 6 dl speltmel

Til fyll: 50 gram smeltet smør, 3 fed knust 3 ss hakket persille

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjær i melk og sukker
  2. Tilsett smeltet smør
  3. Rør saltet ut i melet og bland sammen det våte og det tørre
  4. Elt deigen i minst 10 minutter
  5. Settes til heving på et lunt sted i 60 minutter
  6. Bland sammen fyllet.
  7. Sett ovnen på 220 grader over og undervarme
  8. Kjevle ut deigen til et stort rektangel og pensle over fyllet
  9. Rull sammen og del i 12 biter
  10. Sett bitene inntil hverandre på et stekebrett og pensle med resten av fyllet
  11. Stek i ca 12 minutter

Brytebrød av spelt

Nå er bare det store spørsmålet hva slags suppe vi skal lage? Forslag?

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

2. april 2017 | Boller & Brød