BROWNIE MED SALT KARAMELL | fri for sukker, gluten og melk

20. juni 2018 | Godis og kaker

Da jeg hadde permisjon med Vilde for snart 9 år siden valgte jeg å ikke delta i noen barselgruppe. Noe jeg egentlig angret veldig på i etterkant. Man har så godt av å ha noen i samme situasjon å dele erfaringer og bekymringer med! Å se at det ikke bare er din baby som ikke vil roe seg i vognen, at andre har dager hvor ting ikke går på skinner og at det meste av det du går og uroer deg over er helt naturlig og løser seg stort sett av seg selv! For det gjør det!

I dag hadde vi nytt treff. I vår gruppe prøver vi alle å ta med oss ett eller annet spiselig når vi treffes hos hverandre. Jeg har så klart advart gruppen om at jeg lager litt rariteter hjemme på kjøkkenet mitt, og i dag var de prøvekaniner på min aller første RAW kake. En variant med sjokolade og salt karamell.

Skal man tro tilbakemeldingene så var den godkjent!

TIL CA 16 BITER TRENGER DU:

BROWNIE LAG

Ingredienser

  • 10 dadler uten sten
  • 250 gram walnøtter
  • 3-4 ss kakao
  • 1 dl smeltet kokos olje
  • 1 ts vaniljepulver

KARAMELL LAG

Ingredienser

  • 10 dadler uten sten
  • 250 gram cashewnøtter
  • Den tykke delen av en boks kokosmelk *
  • Grovt salt

*når du setter en boks kokosmelk i kjøleskapet noen timer vil den skille seg. På toppen får du en tykk krem og i bunn kokosvann. Bruk kremen til denne kaken og spar vannet til en smoothie

Fremgangsmåte

  1. Start med å legge alle dadlene til bløt i kokende vann i ca. 10 minutter.
  2. I mens koker du cashewnøttene i en kjele i ca.15 minutter så de blir myke.
  3. Kjør walnøttene til mel med en blender eller stavmikser. Rør deretter inn kakaopulver og vaniljepulver.
  4. Hell vannet av dadlene og mos dem med en gaffel, rør deretter inn kokosolje og nøttemelet.
  5. Smør bund av en brødform med litt olje og press massen ut i bunden. Sett kaldt
  6. Hell vannet av cashewnøttene og mos dem med en stavmikser. Tilsett dadlene og mos videre til du får en helt glatt masse. Rør inn kokoskremen.
  7. Bre karamellen over sjokolade laget og topp med grovt salt. Settes kaldt i minst en time før servering slik at kaken blir fast i konsistensen.

Får du rester igjen vil jeg anbefale deg å oppbevare disse i en lukket boks i kjøleskapet. Perfekt når du får lyst på noe godt til kaffen eller bare trenger litt ekstra energi!

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

20. juni 2018 | Godis og kaker

Kommentarer (6)

Comments are closed.