Brokolifrittes med Chilliaioli.

24. mai 2015 | Middag

Statens anbefalinger for frukt og grønt heter at vi burde spise 500 gram om dagen, hvorav 300 gram burde være grønnsaker og 200 gram burde være frukt og bær.

Dette klarer ikke Ola Nordmann å spise.

Hvorfor?

Jeg vet faktisk ikke.

 

Noen synes dette med grønnsaker er vanskelig. En dag står det i avisen at man ikke burde spise det som vokser under bakken og det over bakken er jo sprøytet med alle mulige gifter! Økologisk er dyrt, og kokte grønnsaker er kjedelig.

 

I den Norske matkulturen så er nemlig frukt og grønt tilbehør til middagen, og kanskje et eple som lunsj dessert, en banan før trening, noen bær på youghurten hvis vi virkelig skal flotte oss. 

 

Men frukt og grønt kan jo være så utrolig mye mer enn det!

Så mye mer enn kokt brokoli, gullrotstaver og kål til lammekjøttet!

 

Tidligere hadde jeg en ukentlig spalte her på bloggen som het ukas frukt og grønt. Det gikk litt i rykk og napp med den, men nå har jeg virkelig lyst til å hente den frem igjen! Og jeg vil virkelig oppfordre dere til å BRUKE den.

Hvilken grønnsak kunne du tenke deg å lære mer om?

Hvilken grønnsak vil du ha masse gode, sunne, enkle oppskrifter til?

Legg igjen i kommentarfeltet!

 

I dag byr jeg ellers på noen nydelige brokolifrittes.

Bakt i ovnen med olje og salt. Servert med et bitte, lite dryss parmesan og chilliailoi.

 

Er det tilbehør til middagen?

Det kunne det hvert, men i dag skal jeg kose meg med et helt brokolihode, helt alene, mens jeg kryper ned i soffaen med en god bok <3

 

 


Aioli

1 eggeplomme

1 fed hvitløk, finhakket

1/4 rød Chilli, finhakket uten frø

1/2 ts sterk sennep

1 dl raps olje

 

Bland alt unntatt oljen i en bolle og rør godt.

Hel halvparten av oljen i blandingen mens du pisker godt. 

Når du begynner å få riktig farge og konsistens heller du i resten mens du fortsetter å piske.

 


Brokolifrittes

Skjær av 1 cm av stilken før du skreller resten med en potetskreller.

Skjær så opp blomkålhodene med så lang stilk som mulig.

Dryss over litt olje og salt. Fordel utover et bakepapri og stekes i ovnen på 220 grader i 15 minutter.

Dryss over litt parmesan og server.

 

 


Desiree


24. mai 2015 | Middag

Kommentarer (2)

  1. Jeg bor ikke i Norge og her er det vanskelig å få tak i spennende grønnsaker – så litt inspirasjon til å lage noe spennende med rødbeter, løk, gulrot og butternut (som stort sett er basisen her….) ville vært supert. Når man ikke får tak i – ja da savnes virkelig en fargerik grønnsaksdisk…..! Nyt det dere som kan!

  2. Jeg vil gjerne lære mer om søtpoteten. Har ikke prøvd den ennå, men har vel skjønt at den ikke kan sammenlignes med vanlig potet.Jeg ønsker meg også oppskrifter med Blomkål, Asparges og Sopp. Det er mine tre favoritter 😉

Comments are closed.