Brødpinner. Perfekt til sommerens salater og grillmat

31. mai 2016 | Boller & Brød

 

Sommeren er straks over oss og for meg handler sommer mat om grilling, gode salater og deilige supper. Godt brød er fast tilbehør til samtlige, og bakeglad som jeg er må jeg stadig prøve noe nytt.

Dagens er bakt på rug og smaksatt med hvitløk og grovt salt, men det er altså bare fantasien som setter grenser.

 


Til 8 -10 stykker trenger du:

150 gram fullkorn hvetemel

150 gram fint rugmel

1/2 pakke tørrgjær

1/2 ts salt

2 ss olje (jeg brukte hvitløksolje)

2 dl lunket vann + 0,5 del til justering

 


Slik gjør du:

  1. Rør ut gjæren i 2 dl lunkent vann
  2. Tilsett salt og olje
  3. Rør inn melet og juster med litt mer vann hvis det er behov
  4. Elt deigen i 10 minutter

Sett deigen til heving i 30 -60 minutter

  1. Sett ovnen på 220 grader over og undervarme
  2. Form 8-10 brød
  3. Pensle med med vann og strø over salt
  4. Stekes i 15 minutter

Sammen med gårsdagens purre og potetsuppe. NAM!

 

Oppskriften på suppen kommer i morgen. Perfekt sommermiddag.

Smil

 

Desiree

 

 

 

Noater:


#oppskrift


#brødpinner


#grillmat


#tilbehør


#sommermat


31. mai 2016 | Boller & Brød

Comments are closed.