Brent kjærlighet; Rotmos med bacon og rødbetter.

20. april 2015 | Middag

Dette kunne hvert et lekkert tilbehør til for eksempel pannestekt torsk, men det det faktisk er, er en rett i seg selv.

Brent kjærlighet er en av mine favoritter fra det danske kjøkkenet. Egentlig laget med potetmos, men her sunnifisert litt med en rotmos.

Hvis man ønsket å gjøre den ennå sunnere kunne man så klart laget den med spekeskinke istede for bacon.

 

Til to personer:

 

1 sellerirot

2 store gulrøtter

2 poteter

 

1 gul løk

1 pakke bacon

 

Rødbetter på glass

Litt persille til pynt

Kutt grønnsakene i små biter og kok møre i saltet vann.

Sett kjelen til side.

 

Hakk opp løk og kutt bacon i terninger.

Stek først bacon på en tørr panne.

Ta baconet av og surr løken i resten av fettet.

 

Hell vannet fra grønnsakene og mos med en stavmikser.

Smak til med salt og pepper.

Server med rødbetter.

 

Hva tenker nordmennene om denne retten?

 

Jeg elsker den! Men tror søren meg jeg skal prøve med litt torsk vedsidenav neste gang!

 

– Desiree


20. april 2015 | Middag

Kommentarer (12)

  1. Vi har torsk omtrent hver måndag, da med en rotmosstappe og den består som regel av gulrot, brokkoli, søtpotet og kålrot. Med bacon ved siden av 🙂 Kjempegodt!

  2. jeg lagde min i dag, og syns rotmosen ble til purre og ikke «mos» også ble den Orange (pga gulrøttene) når jeg brukte stavmikser lignet ikke i nærheten av din på bilde – smakte jo godt 🙂 og helte ut alt vannet så godt jeg kunne – men hva gikk «galt» trur du?

  3. Mikset nok den litt for lenge med stavmiksen, når jeg tenker meg om 😛 men hvis du har andre tips til mosen, tar jeg gjerne i mot 🙂 🙂

  4. Christina: Bare pass på å helle av alt vannet så går det nok fint 🙂 Blir den veldig tynn går det ann å la mosen stå på komfyren litt til. Da blir den tykkere 🙂

  5. det kan hende! 🙂 kjøpte den ferdig pakket inn på Coop extra.Tusen takk for raske svar i allefall – pastaen i går fra menyen var kjempe god, blir nok laget oftere fremover! 🙂

Comments are closed.