Bread & Juice.

24. januar 2015 | Matpakka

Jeg er ikke et typisk A menneske så jeg skal ærlig innrømme at brødet ble bakt under gullrekka i går kveld. Men dette holder seg saftig og godt i flere dager enn vi bruker til å spise det opp!

Ingen elting, ingen heving, ingen rare ingredienser.

Til 1/2 brødform trenger du:

 

5 dl lettkokte havregryn

4 dl valgfri nøtter og frø

(Bruk det du har. Jeg hadde solsikkefrø, gresskarfør og chiafrø i skapet)

4 eggehviter

1 ts bakepulver

4 gode ss gresk yoghurt

1 dl vann

1/2 ts salt

 

Bland alt, hell deigen over i en brødform og trykk det sammen slik at du får 1/2 brød.

Stekes på 225 grader i 30 minutter.

Avkjøl og oppbevar i plastpose på kjøkkenbenken.

Kan fryses.

Her med hjemmelaget rødbetsalat, avokado og egg.

Juicen er smelt sammen av rester fra kjøleskapet. Litt spinat, en slatt grønnkål, noen epler, en grapefrukt og en kiwi som hadde sett bedre dager.

 

– Desiree


24. januar 2015 | Matpakka

Kommentarer (18)

  1. Nina: halve formen 🙂 se på bilde. Det er like høyt som et vanlig brød, men jeg har delt formen i to 😉 på tvers ikke på langs.

  2. Kan man bruke yoghurt naturell istedenfor gresk?(Også lurer jeg på noe helt annet. Kan du litt om bruk av sopp i mat? Er det sunt? Vet egentlig ikke noe om sopp annet enn at jeg synes det er veldig godt. 🙂 )

  3. Hei! Har nettopp funnet bloggen din og her var det mye fristende! Dette brødet såg nydelig ut 🙂 Kan man bruke mager kesam i stedet for gresk yoghurt? Har så lyst å prøve dette, men har bare kesam.

  4. Hei, jeg bare lurer.. Ser du bruker mye eggehvite i oppskriftene dine, bruker du eggeplommene til noe eller? Vet liksom ikke helt hva jeg skal bruke de til!

  5. Anonym: Jeg lager eggerøre av mye, som brukes til pålegg. Ellers så fryser jeg en del 🙂

  6. Hei, har nettopp bakt dette brødet, og det ble kjempegodt! Så takk for at du delt denne. Det jeg lurer på, hvor mye av dette brødet kan man spise til et måltid hvis man skal gå ned i vekt?

  7. Monica Sivertsen: så hyggelig at det falt i smak 🙂 Jeg tenker at to skiver a 1cm er fint 🙂

  8. Fårr et nydele gått brø. Oinna mæ ei lia skiv attat hot linsesuppe (fitpå30), istan fårr litt pasta i deinn proteinrike pastan tilear på dan.

Comments are closed.