Ny onsdag og ny lillelørdag på bloggen. Ikke det at jeg egentlig trenger en undskyldning for å lage gjærbakst – det er min store svakhet, men når jeg kikker i kalenderen så synes jeg det er veldig mange anledninger for gjærbakst fremover 😉
Like glad som jeg er i gjærbakst er jeg i vaniljekrem. Så denne gangen har jeg kombinert de to, sammen med litt syrlige bær. MOMS!
Til ca 10 boller trenger du:
Ingredienser
- 1 kg siktet speltmel
- 1,5 dl sukrin gold
- 1 ts kardemomme
- 50 gram smeltet smør
- 4 dl lunken melk
- 1 pakke fersk gjær
- 3 dl youghurt naturelle
Til kremen trenger du :
Ingredienser
- 1 pakke elorado sukkerfri vaniljesaus (tørrvare)
- 1,5 dl kremfløte
- 1,5 dl lettmelk
- Frosne bær til pynt
Fremgangsmåte
- Start med deigen:
- Ha mel, sukrin og kardemomme i en bolle.
- Smelt smør og ha i melken. Rør inn gjæren og yoghurt
- Bland sammen det våte og det tørre. Elt i minst 10 minutter i maskin – 20 minutter for hånd.
- Forhev deigen i 45 minutter.
- I mens lager du kremen:
- Visp pulveret inn i væsken og kok opp under konstant omrøring.
- Når sausen tykner til krem ta den vekk fra varmen, men rør rundt i et par minutter til.
- Over til bollene igjen:
- Rull ut bollene og etterhev dem til dobbelt størrelse.
- Trykk ut et stort hull på midten og fyll med ca. 1 ss vaniljekrem og ha over bær.
- Pensle med egg
- Stek dem på 225 grader over og undervarme midt i ovnen i 8-12 minutter – varierer fra ovn til ovn.
Jeg starter dagen med å ta på treningstøy! Det er nemlig mitt store mål i dag! Rekke å trene.. Bare et tips i bloggens andre kategori før jeg runder av.