BOLLER MED VANILJEKREM OG BÆR | sukkerfri

31. januar 2018 | Boller & Brød

Ny onsdag og ny lillelørdag på bloggen. Ikke det at jeg egentlig trenger en undskyldning for å lage gjærbakst – det er min store svakhet, men når jeg kikker i kalenderen så synes jeg det er veldig mange anledninger for gjærbakst fremover 😉

Like glad som jeg er i gjærbakst er jeg i vaniljekrem. Så denne gangen har jeg kombinert de to, sammen med litt syrlige bær. MOMS!

 

Til ca 10 boller trenger du:

Ingredienser

  • 1 kg siktet speltmel
  • 1,5 dl sukrin gold
  • 1 ts kardemomme
  • 50 gram smeltet smør
  • 4 dl lunken melk
  • 1 pakke fersk gjær
  • 3 dl youghurt naturelle

Til kremen trenger du :

Ingredienser

  • 1 pakke elorado sukkerfri vaniljesaus (tørrvare)
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl lettmelk
  • Frosne bær til pynt

 

Fremgangsmåte

  1. Start med deigen:
  2. Ha mel, sukrin og kardemomme i en bolle.
  3. Smelt smør og ha i melken. Rør inn gjæren og yoghurt
  4. Bland sammen det våte og det tørre. Elt i minst 10 minutter i maskin – 20 minutter for hånd.
  5. Forhev deigen i 45 minutter.
  6. I mens lager du kremen:
  7. Visp pulveret inn i væsken og kok opp under konstant omrøring.
  8. Når sausen tykner til krem ta den vekk fra varmen, men rør rundt i et par minutter til.
  9. Over til bollene igjen:
  10. Rull ut bollene og etterhev dem til dobbelt størrelse.
  11. Trykk ut et stort hull på midten og fyll med ca. 1 ss vaniljekrem og ha over bær.
  12. Pensle med egg
  13. Stek dem på 225 grader over og undervarme midt i ovnen i 8-12 minutter – varierer fra ovn til ovn.

 

Jeg starter dagen med å ta på treningstøy! Det er nemlig mitt store mål i dag! Rekke å trene.. Bare et tips i bloggens andre kategori før jeg runder av.

 

 

31. januar 2018 | Boller & Brød