Bli en løper.

17. desember 2013 | Trening

Jeg tror løpere er et eget folkeslag!
Personer som med stor entusiasme og glede snører på seg joggeskoa og legger ut i alt slags vær. Kilometer etter smertefulle kilometer, frivillig, og påstår etterpå at det er den beste følelsen på denne jord!
Akkurat det siste kan jeg si meg enig i! Det er veldig deilig når man er ferdig, men underveis?!

Jeg forstår godt at folk som ønsker å komme i bedre form prøver seg på en løpetur.
Det er billig, krever ikke noe utstyr og du kan gjøre det når og hvor du vil.
Jeg forstår også hvorfor det for mange blir med den ene joggeturen!
Det er kjedelig, slitsomt, til tider smertefullt, og den eneste umiddelbare gleden du opplever ved det er gleden av å ha gjort det.

Resultatene og fremgangen merker du kanskje først etter 4-5-6 løpetur.
Men hvordan skal du motivere deg selv til det?

1.
Start med blanke ark! Glem alle mislykkede forsøk, fortid er fortid.

2.
Sett deg mål for hver enkelt økt.
Her har jeg mange gode eksempler fra kundene mine. Til å begynne med er det kanskje et godt mål og fullføre en runde på 5km. Uansett tempo. Noen teller lyktestolper. Hvor mange lyktestolper løper jeg forbi på runden min i dag, før jeg må ta en pause? Osv.

3.
Tempo har ingenting å si!
I begynnelsen.
Fokuser på å fullføre. Deretter vil du oppleve at tiden forbedrer seg, så lenge du fortsetter å løpe.

4.
En venn i nøden.
Det klassiske treningstipset. Finn en treningspartner!

5.
Musikk på øret. Flytter fokus bort fra alt det slitsomme og kjedelige,
Men pass på trafikken

Noen som har noen flere råd å dele?

– Desiree


17. desember 2013 | Trening

Kommentarer (6)

  1. skal ærlig innrømme at jeg elsker følelsen av å løpe.eller når jeg har kommet over «død»punkte som stort sett er det første 3 kmterene.Men best av alt er mens du løper å kjenne at beina glir, at dette ikke er tungt, og du kjenner at du har så mye og gi! DA er det fantatisk!! 🙂 MEns du har musikk med fart og rytme på øret!Eller følelsen av det å springe i skogen, på sti, mens du må balansere får ikke tryne i røtter og andre steiner.. kjenner jeg blir helt frelst bare jeg sier det!!MEN HAT PÅ TREDEMØLLE!! hahah

  2. Men lover deg en ting.dørstokk mila må sykt lang da..så den stopper meg mange ganger..burde flyttet den en annen plass, hvor den ikke er i veien:p

  3. Noen andre råd er jo at man kan trene variert løping. Som f.eks intervaller, bakkeløp, trappeløp, drilløvelser osv.Snakk med en som kan masse om det og du kan få noen tips fra.

Comments are closed.