Blå detox shot

Blå anti bloat shot! Shotten for deg som sliter med oppblåst mage

1. april 2017 | Smoothies & Juice

Shots i forskjellige former er ikke nytt her på bloggen. Den mest populære er nok den gule supershotten.

Shot med ingefær, gurkemeie og appelsin

Nå smaker ikke denne shotten spesielt godt – derav skal den shottes, så det har jeg prøvd å ha litt i bakhode når jeg lagde denne blå anti bloat shotten. Dog ville jeg ikke sitti og nippet til den om morningen!

Blå detox shot

Oppskriften gir ca 5 dl. Shotten holder 3 dager i kjøleskapet, men jeg har et supert tips til deg! Frys den ned i isbitbrett. La 1-2 isbiter tine over natten, så har du en frisk shot hver morgen.

Vi ser på hvordan man lager shotten først, så kan vi snakke om innholdet etterpå.

Ingredienser

  • 1 dl eplecider edikk
  • 3 dl frosne blåbær
  • 4 hele stilker mynte
  • 3 ss honning
  • 3 dl vann

Alt blendes.

Hva er så bra med denne shotten?

Eplecider edikk

Eplecider eddik er en svært ukjent superfood!  Den inneholder blant annet vitaminene C, E, A, P, B1, B2 og B6. Mineralene magnesium, jern, kalsium, natrium, magnesium, svovel, kobber, fosfor og silisium med mer.
Eddiken er også rik i kalium, et mineral som mange voksne mangler i kostholdet . Kalium er nøkkelen til vekst, bygging av muskler, overføring av nerveimpulser, hjerteaktivitet osv. Det hjelper også å forhindre sprø tenner, håravfall og rennende neser.
Den  bidrar til å forbedre tarm uregelmessigheter og til å fjerne giftstoffer fra kroppen i en raskere hastighet.

Blåbær 
Inneholder større mengder katekiner, samme stoff som du finner i blant annet grønn te. Katekiner har en særlig positiv effekt på forbrenning av bukfett.

Mynte

Frisk mynte inneholder stoffes som både beroliger en oppblåst mage og hjelper fordøyelsen.

Honning

Har fått plass i denne shotten på grunn av smaken, så om du vil kan den godt droppes, men honning inneholder masse gode saker som jern, kasium, zink, kalium, magnesium, kobber og krom. I tillegg inneholder det flere antioksidanter og ensymer som kroppen trenger.

Vil du prøve?

Blå detox shot

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

1. april 2017 | Smoothies & Juice