Sist uke ble jeg interjuvet av en gjeng elever fra videregående. De spurte meg blant annet om hvor jeg får alle ideene mine ifra. Svaret er rett og slett at når jeg finner en matrett jeg synes er god, morsom eller spennende på en eller annen måte, så må jeg prøve å lage min egen vri på dem!
Så da jeg fikk servert Bitesize suksessterte på Lille Homestrand cafe, så måtte jeg så klart forsøke å lage en sunn versjon!
Til bunn trenger du
150 gram fettredusert mandelmel (eller du kan lage eget av å kjøre 150 g mandler tiil mel med stavmikser)
4 eggehviter
40 g sukrin gold
60 g sukrinmelis
- Alt mikses sammen til en seig masse.
- Form kakebunnene av en toppet spiseskje.
- Stekes på 160 grader i 15 minutter.
Til kremen trenger du
4 eggeplommer
1 dl vikingmelk
40 g sukrin gold
40 g sukrin melis
1/2 ts vanlijepulver
50 g smør
- Varm opp vikingmelk, eggeplommer, søtning og vaniljepulver på lav varme.
- Rør rundt hele tiden.
- Den blir tykkere etterhvert.
- Når du har ønsket konsistens tar du kjelen av plata.
-
Pisk inn smørret litt og litt.
Bre over bunnene og sett dem i kjøleskapet noen timer før servering.
Kake på en mandag?
Tja… Hvorfor ikke?
-Desiree
Kan man bruke vanlig melk i stedenfor?
Hei!Hvilket smør bruker du?Kan man bruke den flytende vita-hjertegod tru?Elsker bloggen din! På min fjerde uke med kostpanene dine, og har det såå godt med meg selv 🙂
Bli de ca mang tå oppskrefta?
Anonym: nei 🙂 da blir det ikke tykt.
Nora: så hyggelig å høre 🙂 jeg bruker skikkelig SMØR 😉 vet ikke om det går med annet 🙂
Hmmmm, fekk du mang tå oppskrefta? (Sårry ast æ mase)
sonja: 15 🙂
Hei! Sukrinmelis – bruker du den «gamle» eller den «nye» typen (tilsatt Stevia)? Har forstått det som at søtningsforholdet er litt forskjellig? 🙂
Rhea: Her har jeg brukt den gamle 🙂 jeg opplever ikke noen særlig forskjell 🙂
Blander du alt og mikser det sammen, eller tar du eggehviten først? For det er det som gjøres med vanlig suksessterte…
Nina: jeg mikser alt 🙂
Er det noe annet man kan bruke istedet for vikingmelk for oss med laktoseintoleranse? Laktosefri fløte f.eks.?
Marianne: soyafløte 🙂