Better Butt Combo

19. februar 2016 | Øvelser

Du har kanskje ikke hvert borti den ene av disse to øvelsene før, men det er såååå mange grunner til at den burde være en del av et rumpeprogram! Og en strammere stump er bare en av dem!

Øvelsen som skal få mest oppmerksom het i dag kalles muslingen.

Den skal utføres i kombinasjon med hoftehev. Før vi går løs på alle de gode grunnene til å gjøre den skal vi se på hvordan den utføres.

Start med å ligge på siden.

Bena i ca.45 graders vinkel og hoftene paralelle.

Trekk inn navlen så du strammen magen godt.

Fra denne posisjonen åpner du hoftene ved å trekke knærne fra hverandre.

Løft så høyt du klarer uten å vri kroppen bakover.

Gjenta 10 på vær side før du gjør 10 hoftehev.

Gjenta sekvensen tre ganger.

Disse to øvelsene kombinert er supre aktiveringsøvelser før en benøkt. Men også gode og avslutte med om man liker ting som er litt godtvondt.

 

Vi ser på noen fordeler ved å gjøre kamskjellet:

 

Når vi trener rumpe er det lett å fokusere på den store rumpemuskelen og glemme de to mindre. Kamskjellet aktiverer og trener den mellomste – gluteus medius.

Begge disse øvelsene er hva vi kaller hofteåpnere. Mange av oss har for stramme hofter. Dette er en følge av lite bevegelse og mye sitting. Både hoftehev og kamskjellet øker bevegelighet i hoften.

Stramme hofter er ofte årsaken til vond korsrygg og smerter i knær. Kamskjellet og hoftehev er derfor gode øvelser å gjøre om du vil unngå dette.

Kamskjellet styrker også core og trener stabilitet i bekkenet. Noe som igjen gir en god rygghelse og forebygger problemer i knær og ankler.

Løper du?

Da er disse øvelsene gode å ta med seg. Man ser ofte en sammenheng mellom de typiske løpeskadene og en stram hofte/svak gluteus medius.

Sist med ikke minst:

Ønsker du en velformet, rund og spretten stuss er det viktig å bruke øvelser som aktiverer alle tre rumpemusklene.

Frøya demonstrerer her hvordan øvelsen ikke skal gjøres😂

Stort Smil

Desiree


19. februar 2016 | Øvelser

Kommentarer (11)

  1. Hei!Det var kjempefint å lese, jeg liker bloggen din veldig godt! Stå på, du inspirer utrolig mye. Jeg setter pris på den.Et spørsmål! Hvor stor effekt har det å trene disse øvelsene og andre styrkeøvelser som man kan gjøre hjemme? Blir man egentlig noe sterke av det, når man ikke løfter vekter? Og må jeg gjøre det hver dag for at det skal ha noe effekt?

  2. Charlotte: det kommer Ann på så mye! Hvor god form du er i, hvordan du trener hjemme, hva du legger i å bli sterkere osv.Jeg trener mest ute og hjemme. Rekker kanskje 2 økter på senter i uka, men tar allikevel egen kroppsvekt på nakken i knebøy – for eksempel 😉

  3. Disse bruker jeg mye. De kjennes godt! 😀 (P.s. du har kalt den første øvelsen muslingen først og så begynt å kalle den kamskjellet. Men var selvsagt lett å skjønne hva du mente uansett, hehe)

  4. Har nettopp kommet over bloggen din via instagram og heldigvis for det! Du inspirerer og har mange gode øvelser og forklaringer til hvorfor de fungerer! Tusen takk 🙂

Comments are closed.