BEDRE FORM MED MINDRE TRENING? Min historie

27. august 2019 | Livsstil

Ok, så har jeg endelig tatt meg tid til å sette meg ned å skrive dette innlegget. Det har vært på tungen i flere måneder faktisk, men for en liten ukes tid siden fikk jeg dette spørsmålet på Instagram – som fikk meg til å endelig få det ned på skjermen.

Andre del av svaret mitt førte til en storm av spørsmål – og derfor sitter jeg her nå og skriver 😉

For hvordan kan det ha seg at jeg trener MINDRE nå, men er i bedre form?

For det første så man man vel definere hva jeg mener med bedre form. For det vil jo variere fra person til person!

Men jeg løper lengre og raskere enn jeg gjorde før jeg ble gravid med Herman. Jeg er også sterkere – og løfter mer i de fleste øvelser. Og jeg trener mindre!

Hvordan lar det seg gjøre?

Svaret er egentlig veldig enkelt. Før vi fikk Herman hadde jeg tid til å trene 7 dager i uka om jeg ville. Og glad i trening som jeg er ble det ofte både fem, seks og syv  økter i uka + mine timer som instruktør.  Men med en såpass stor treningsmengde, kombinert med en hektisk hverdag så var kanskje ikke kvaliteten på øktene de beste.

Jo, jeg trente styrke fire ganger i uka, men ved å redusere til to – tre økter klarte jeg plutselig å løfte mer, gi mer og ha mer overskudd både på trening og ikke minst restituere bedre mellom øktene mine!

Så færre økter, men større innsats og bedre kvalitet!

Med færre økter trener jeg også mer målbevisst! 

Tidligere prøvde jeg å gjøre litt av alt. Mens jeg nå periodiserer treningen min bedre – med fokus på en ting av gangen.

Nå i vår og sommer har fokuset vært løping med tre løpeøkter i uka og en økt som har kombinert løping og styrke. Resultatet av dette har vært at både kondisjonen og utholdenheten har blitt bedre. Styrken har kanskje gått litt ned i noen øvelser, men de fleste har holdt seg stabilt, men ikke blitt noe bedre.

Så fort jeg er ferdig med Oslo Maraton den 21. september kommer jeg til å snu dette mønsteret, og gå tilbake til 2 styrkeøkter i uka, en løpeøkt og en kombinert økt.

Med det treningsopplegget håper jeg på å kunne øke litt i styrke igjen, men beholde mest mulig kondisjon, før jeg begynner oppkjøring til løpsesong over nyttår.

Så fokus på en og en ting av gangen.

Større innsats på øktene – fordi de er færre.

Bedre kvalitet – fordi jeg har mer overskudd når det er færre økter.

Klare mål.

Det er flere år siden jeg har fulgt et fast treningsopplegg, mot et konkret mål. Jeg har alltid trent – bare fordi jeg er glad i å trene. Resultatene har ikke vært så viktig for meg, så lenge jeg kunne bruke kroppen til det jeg hadde lyst til å bruke den til, hadde overskudd i hverdagen og en glad kropp!

Men jeg må få lov til å si at det har vært ekstremt motiverende å trene så målbevisst som det siste året. Kjenne at formen blir bedre og bedre. Så blir det jo spennende å se om jeg kommer i mål den 21. september 🙂

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

27. august 2019 | Livsstil