Beautytalk; Derfor skal jeg aldri bruke tørrshampoo igjen! Og hva jeg bruker istede.

14. april 2017 | Beautytalk

/inneholder en affilitaelink/

Tørrshampoo har lenge vært mitt favorittprodukt nummer 1 når det kommer til hår. Grunnen har vært enkel. Jeg har tynt, nordiskt hår uten volum eller tekstur. Jeg har prøvd mange hårprodukter som har lovet å gi meg dette, men med mine hårstyling evner har de altså ikke holdt ord.

Tørrshampoo gjorde ellers susen! Og jeg vet at jeg ikke er den eneste som elsker dette produktet! Helt til mitt siste besøk hos frisøren…

Jeg hadde tørr og irritert hodebunn og flere av de små babyhårene som endelig har begynt å vokse frem i hårfestet mitt var knekke. Bakhistorien til dette er at jeg for fire år siden opplevde å miste en del hår under en tøff sykdomsperiode. Og det siste året har jeg endelig fått håret mitt til å vokse seg sunnere, lengre og etterhvert mer hår. Nøye hårpleie og kosthold har æren!

Men nå var noe i veien, og frisøren viftet altså med varsels flaggene!

Det tok ikke lange tiden før vi kom frem til synderen – tørrshapoo.

For å bruke tørrshapoo en gang i uka eller i ny og ne – det tåler håret, men å bruke denne som en stylingprodukt er virkelig ikke sunt for håret! I værste tilfelle kan det føre til at du mister hår!

Produktet tørker først og fremst ut hodebunnen. Det er jo det det er laget for. Og en sunn og balansert hodebunn er essensielt for sunn hårvekst, sterkt og ikke minst blankt hår.

Ved hyppig bruk gjør det at du ikke får vasket håret og renset hodebunnen godt. Og forurensning, gamle stylingprodukter, fett og smuss bidrar til ennå større irritasjon av hodebunn og slitasje på håret. Ikke bra!

Dette lærte hun meg:

  • Vi hører ofte at man ikke skal vaske håret for ofte – fordi det sliter på håret, men håret må også vaskes, nettopp for å få vekk forurensninger og smuss. Vask håret to ganger i uka med riktige produkter for ditt hår og din hodebunn – avslutt med kaldt vann.
  • Man kan ikke «trene» opp en hodebunn til å ikke være fet ved å utsette hårvasker. Det er som med huden i ansiktet. Noen har fet hud og noen har tørr hud. Når det kommer til sunt hår er det faktisk bedre med litt fet hodebunn enn tør. Igjen handler det om å velge riktige produkter.
  • Til meg som ikke eier evner når det kommer til hårstyling anbefalte hun meg å bruke saltvanns spray. Påfør den i håndkletørt hår, ved røttene og la håret lufttørke for mer hold og volum!

Det funker utrolig bra.

Nå skal jeg innrømme at jeg har fått litt skrekken med tørrshampoo, så når jeg nå skulle kjøpe en saltvanns spray ville jeg har et naturlig produkt som jeg var trygg på var bra for håret mitt!

Vanlig saltvannsspray tørker også ut hodebunnen, men ikke denne! Jeg bruker den vær eneste dag, og har ikke hatt irritert hodebunn siden jeg byttet og håret trives!

Denne er laget med kjerneekstrakt av ris for å øke volum samt styrke håret, mens algeekstrakt gjør det tykkere, øker glans og beskytter mot miljøskader. Med andre ord akkurat det jeg trenger! I tillegg lukter den utrolig godt av vanilje, sitron, mandel og bergamot. Nydelig!

Håndlaget i California med de beste botaniske ingredienser, bærekraftig hentet fra hele verden. Det er lov å tenke litt grønnere når det kommer til hår og hudpleie også. Du finner den HER.

 

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

14. april 2017 | Beautytalk