BARN OG KOSTTILSKUDD | trenger de det?

29. januar 2018 | Ernæring

/reklame: i samarbeid med HappyMe/

 

Dette innlegget begynte jeg å jobbe med sist uke. Og i den forbindelse stilte jeg spørsmålet på Instagram.

-Trenger barn kosttilskudd?

Og jeg må innrømme at deres svar overrasket meg stort!

HVORFOR OVERRASKET DET MEG?

Jeg er veldig klar i min mening om at kosttilskudd er nettopp det, et tilskudd, der det daglige kostholdet av en eller annen grunn ikke dekker det den skal.

Og hvis man da ser på det faktum at norske barn (og voksne) spiser alt for lite frukt, grønt og fisk, så overrasker svaret over meg!

 

Fakta om norske barns kosthold:

Dette spiser norske fjerdeklassinger hver dag, ifølge Ungkost-undersøkelsen:

* 196 gram frukt, bær og grønnsaker

* 24 gram fisk, 89 gram rødt kjøtt og 13 gram hvitt kjøtt

* 28 gram sukker og søtsaker

* 1,5 desiliter saft eller brus

* 2,8 desiliter melk og to skiver ost

Kilde: Ungkost 3, professor Lene Frost Andersen

 

I løpet av en uke spiser altså norske barn mer sukker og søtsaker enn de for eksempel spiser fisk. Og de ligger langt under anbefaling for frukt og grønt.

Dette er tall man absolutt burde være bevisst, men betyr det at barn og voksne skal begynne å spise kosttilskudd i stede?

Jeg vil alltid mene at det beste er å jobbe med kostholdet, før man vurderer kosttilskudd.

 Dere som har lest bloggen en stund vet blant annet at vi har hjemme har jobbet hardt med å få opp frukt og grønt delen av våres kosthold! Jeg trodde at vi lå innenfor. Middagene våre består jo ofte av masse grønnsaker, og alle har med minst en frukt i matboksen, men det var altså ikke nok for å nå anbefalingene.

Ved å ha fokus på det har vi endelig kommet i mål, så da er det egentlig bare inntaket av fisk vi må jobbe med! Men kosttilskudd av Omega 3 har vi grunn alltid tatt.  Og om du ikke følger Helsedirektoratet anbefaling om to til tre fiskemåltider i uka burde du helt klart vurdere tilskudd av omega – 3.

Det finnes mange forskjellige tilskudd av Omega- 3 på markede og vi har testet mange.

Kanskje ikke overraskende så er det som appellerer mest til Vilde 9 år morsomme varianter av Omega- 3 i «godis» format. Problemet har bare vært at selv om de lover god smak, så smaker de fleste tran..

Så litt skeptiske var vi når vi fikk tilbudet om å teste HappyMe, men her var det altså et produkt som holdt det den lovet i forhold til smak! Mulig at det er fordi dette produktet er laget av calamari og ikke av fisk? Men smaken er i alle fall frisk og god! 

Faktisk så god at det nesten ble diskusjoner her hjemme når den daglige dosen dekkes av kun en pute!

Som kostholdsveileder kan jeg også trekke frem at de ikke inneholder noe sukker, inneholder DHA som bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon, EPA og vitamin D og E. *

 

*Dokumentert effekt på hjernens normale funksjon ved 250 mg DHA per døgn

Som mamma så må jeg få dra frem at disse tygge putene er utrolig praktiske i forhold til gris og søl. Også er jeg jo utrolig glad i alt som er enkelt! Så det å få dem rett i postkassen passer meg ypperlig!

Så for å oppsummere dagens spørsmål?

Trenger barn kosttilskudd? Vel, jeg skulle ønske svaret var NEI – men i de fleste norske hjem (inkludert mitt eget) er svaret at JA, de fleste trenger det. 

HappyMe  har en utrolig flott og informativ hjemmeside, hvor du også kan bestille produktet. Nå har de også et tilbud hvor man får 20% på pakke 2 ved bestilling av familie abonnement.

 

Hva tenker du om barn og kost tilskudd etter å ha lest dette?

 

Smil

Desiree

 

 

 

 

 

 

29. januar 2018 | Ernæring

Kommentarer (1)

Comments are closed.