Bakte smultringer ; sukkerfri

27. november 2015 | Godis og kaker

Jeg tror vi nå er oppe i fire slag sunne juleslag?

Kokosflarn H
ER

Romkuler
HER

Sara Bernard
HER

Og i dag min all time favorite – smultringer – minus smultet!

 

Du trenger:

 

50 gram gjær

1 ss sukker

0,5 dl sukrin gold

45 gram smør

2,5 dl melk

1 pakke sukkerfri vaniljesaus 

2 egg

11 dl siktet speltmel

 

Slik gjør du:

Smuldre gjæren og tilsett sukkeret.

La det stå i minst 10 minutter. Rør det så ut med lunken melk.

Tilsett smeltet smør, søtning og egg. Visp godt.

 

Bland vaniljepulveret sammen med melet og sikt det inn i det våte.

Elt det hele godt i 10-15 minutter. Settes så til heving i 1 time.

 

Så kommer det noen valgmuligheter.

– Kjevle deigen ut, den skal være ca. 2 cm tykk.

Så skal du stikke ut smultringene. Har du ikke utstikker kan du gjøre som meg å bruke et kjøkkenglass og eggeglass.

Etterheves i 15-30 minutter.

 

Smultringene kan stekes slik på et stekebrett ved 190 grader i 8 minutter.

Jeg valgte å trykke deigen ut i doughnutformen min for at de skulle bli helt runde.

 

Vil du stemme meg frem som årets Trenings/helseblogg kan du gjøre dette
HER


<3

 


Flere som begynner å glede seg til jul?

 


Desiree

 

Notater:


#sukkerfri


#bakeutensukker


#syvslag


#funksjonellmat


#smultringer


#suntoggodt


#julegodis


#oppskrift


#familiemat


#fettfattig


#utensukker


#gjærbakst


27. november 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (13)

  1. Takk for oppskrifter !! Du er rå på god mat 🙂 Jeg var en julehater pga oppvekst som ikke var god i juletiden, men min kjære har lært meg å sette pris på og elske julen, så jeg er forventningsfull og synes stemningen føre jul med masse lys er det flotteste som finnes! Så ja, jeg gleder meg til jul <3

  2. Hei!Veldig fristende! 🙂 Ønsker meg veldig sunnifisert oppskrift på brune pinner/colapinner 🙂 Håper du får en koselig førjulstid 🙂

  3. Hei!Blir litt forvirret av oppskriften. Det står i ingredienslisten «1 pakke sukkerfri vaniljesaus», mens det i fremgangsmåten står at man skal blande vaniljesukker med melet for så sikte det inn i det våte. Har jeg lest forbi noe eller?

  4. Mona: det står ikke vaniljesukker noe sted. Det står vaniljepulver, fordi du ikke skal lage saus av det.

Comments are closed.