BAKTE DOUGHNUTS MED JORDBÆR OG KREMOSTGLASSUR | uten sukker

28. mai 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

I dag så jeg faktisk den første kurven med norske jordbær i butikken! Et sikkert tegn på at nå er sommeren her! Bakte doughnuts har stått på to do listen min lenge, jeg har bare ventet på at jordbær eller rabarbra skulle komme i sesong.

Denne gangen med en frisk og syrlig kremost glasur, som har fått den nydelige fargen sin av litt frysetørket bringebær, men det kan du godt sløyfe om ikke du har.

Lite tips på veien om du ikke har muffinsformer er å steke disse som små muffins i stede. Steketiden blir den samme.

Til 9 små trenger du:

Ingredienser

  • 125 gram speltmel
  • 75 gram sukrin gold eller kokosblomst sukker
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 25 gram smør
  • 0,8 dl melk
  • 1 egg
  • 7 jordbær
  • Olje til å smøre formene
  • 100 gram kremost naturelle
  • 5 ss sukrnmelis
  • Sitronsaft til smak

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 210 grader og smør formene.
  • Bland mel, sukker, vaniljepulver, bakepulver og salt i en skål. Smelt smøret, og rør det i melblandingen sammen med melk og egg. Rens jordbærene, hakk dem fint, og vend dem inn.
  • Fyll formene og stek dem i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Rør sammen kremost og sukrinmelis. Smak til med sitronsaft.

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

28. mai 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter