Baked chocolate doughnut ; sukkerfri

23. august 2015 | Godis og kaker

Jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt skuffet da dere stemte frem sjokolade på snapshat! Så mange andre spennende varianter, også velger dere plain old chocolate?!?

Vel, vel, det betyr bare at dere har mye godt å se frem mot på bloggen utover høsten.

Om ikke du har doughnut brett (fås på panduro blant annet) sa kan disse fint stekes i store muffinsformer. Bare å fylle halve formen – og det smaker ikke som muffins!

Disse er mye, mye bedre!

 

Til 8 små eller 6 store trenger du:

1 1/2 dl fullkorns hvetemel
3 ss kakao
1 ts bakepulver
1 knipe salt

3 ss smør

50 gram mørk sjokolade

1 dl av den tykke delen av en boks helfet kokosmelk

1 dl lys fibersirup (evt honning)

1/2 dl sukrin

1 eggeplomme

 

Slik gjør du:

Sett oven på 180 grader

Smel smør og sjokolade på lav varme, tilsett så den tykke koksmelken, sirup og sukrin. Rør inn eggeplommen tilslutt.

Rør godt.

Bland det tørre sammen før du tilsetter det i det våte.

 

Fyll formene nesten til kanten. Hvis du bruker muffinsformer fuller du kun halvt.

Stekes i 15 minutter.

Viktig at de avkjøles før du tar dem ut av formen.

Mine er pyntet med smeltet sjokolade og frysetørket bringebær.

 

Jeg har tatt meg litt «fri» i helgen, men jeg titter forbi senere i kveld med et nytt innlegg til dere.

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

 


23. august 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (6)

Comments are closed.