Jeg tror jeg var rundt 15 år da jeg lagde min første bagel!
Den gangen fantes det et cafe konsept som het Bagel and Juice. Det eneste stedet hvor man på det tidspunktet fikk kjøpt grove bagels. Og jeg elsket dem! Bagels lages nemlig på en helt spesiell måte som gjør at de får sprø skorpe, er luftige, men har en helt unik konsistens.
Vet du hvordan?
De kokes før de stekes!
Verden har gått litt fremover de siste tyve årene, men ikke så mye, så grove bagels er fremdeles vanskelig å oppdrive om ikke man vil bake dem selv. Så da gjør jeg det 😉
Til 8 stykker trenger du:
Ingredienser
- 25 gram fersk gjær
- 1 ss sukker eller honning
- 3 ss olje
- 4 dl lunkent vann
- 0,5 dl kald melk
- 3 dl havremel
- 7 dl lyst speltmel
-
1 ts salt
Fremgangsmåte
- Rør sammen gjær, honning og olje.
- Miks sammen alt det tørre.
- Rør så sammen gjær blanding, lunkent vann og det tørre.
- Elt deigen godt i 20 minutter – spe på med melk underveis.
- Sett deigen til heving i 60 minutter.
- Del deigen opp i åtte emner.
- Form til rundstykker. Klem disse litt flate og form til bagels ved å lage et hull i midten*
- Kokes 2 minutter på hver side i litt saltet vann.
- Stekes tilslutt på 200 grader over/under varme i 20 minutter.
*Bagelen vil ese seg opp under koking, så gjør gjerne hullet litt stort
Jeg er litt i påskemodus nå om dagene, så pyntet mine med noen gule bånd.
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse). For mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree