Da jeg så denne dekoren på bloggen til
Anne Brith
visste jeg at denne måtte jeg få brukt til noe i løpet av julen! Så kreativt, men allikevel så enkelt at selv jeg kunne få det til. Og jeg tror nok det er den peneste kaka jeg har lagt.
Hvor
A
nne Brith
lagde en deilig sjokoladekake, ville jeg dra juletemaet ennå lengre, så jeg lagde en grønn pistajekake! Sukkerfri, fettfattig og fiberrik så klart!
Morratryne 😉
Til kaken trenger du:
3 egg egg
2,5 dl sukrin gold
4 dl lettrømme
4,5 dl fibramel
2 ts bakepulver
200 g pistasjnøtter (usaltede, uten skall)
Slik gjør du:
Pisk egg og sukrin sammen i en bakebolle.
Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og melet.
Mal pistasjnøttene og rør i til slutt.
Stekes i en rund springform på ca 20 cm diameter
Stekes midt i oven på 170 grader i 15-20 minutter
La kaken avkjøles helt.
Til glasuren:
1 dl fløte
200 gram 70% sjokolade
Slik gjør du:
Varm opp fløten og knekk sjokoladen oppi.
Rør rundt til sjokladen er smeltet og det beynner å bli tykkere.
La det avkjøle seg, jo mer tålmodig du er jo bedre blir resultatet.
Til den grønne glasuren har jeg brukt sukrinmelis blandet ut med eggehviter og grønn konditorfarge.
Morsom kake for store og små, som kan spises på pinne. Ganske genialt synes dere ikke?
Turen takk til Anne Brith for at hun får selv meg til å lage pene kaker!
Vil du stemme meg frem som årets Trenings/helseblogg kan du gjøre dette
HER
<3
Stort Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#sukkerfri
#julekake
#kakedekor
#utensukker
#bakeutensukker
#jukekos
#barnekake
Det så kjempegodt ut! 🙂