Åpent pitabrød med spicy kylling og sitron/hvitløksdressing

Reklame 26. februar 2021 | Middag, Oppskrifter

egen reklame

Kjøp bøkene mine hos Ark.no HER

 

De siste dagene har sukkerfrie kaker, sunne søtsaker og salte snacks stått på fotoplanen. Det har vært et res uten like! Jeg synes det er skikkelig vanskelig å ta bilder av konfekter og kaker! Særlig når det skal flere i samme bilde. Stress nivået har vært høyt – mildt sagt. Også vet ikke jeg med deg, men når man står og baker og pynter kaker en hel dag, så blir ikke matlysten helt på topp heller!

I går trengte jeg derfor noe enkelt til middag. Gjerne med litt spennende smaker som kunne stå i kontrast til alt det søte, uansett hvor sunt det er 😉

Resultatet ble dette!

-Her lukter det greskt!

Var Daniel reaksjon da han kom ut fra hjemmekontroret. Og jo, jeg kan se meg enig i det.

Nok til 3:

Ingredienser

 • 400 gram kyllingbryst i biter
 • 4 ss olje
 • 2 ts paprikapulver
 • 2 ts spisskummen
 • 0.5 ts kardemomme
 • 1 ts gurkemeie
 • 0,5 ts cayenne pepper
 • saften av 1/2 sitron
 • 3 fed hvitløk
 • salt og pepper
 • 3 grove pitabrød (evt. glutenfritt)

DRESSING:

Ingredienser

 • 0,5 dl kesam eller tahini
 • Saften av 1 sitron
 • 1 ss stek sennep
 • 1 fed hvitløk
 • 1 ts honning
 • Salt og pepper

TILBEHØR:

 • Salat, agurk, persille og rødløk

Fremgangsmåte

 • Sett ovnen på 200 grader.
 • Del opp kyllingen.

   

 • Finhakk hvitløken og bland hvitløk + alt krydderet sammen med 4 ss olje. Vend kyllingbitene i olje/krydderblandingen.

   

 • Fordel kyllingen utover en stekeplate og stek i 10 minutter. Vend litt på bitene og stek i nye 5 min til bitene er

  gjennomstekt.

   

 • Rør sammen ingrediensene til dressingen. Del opp salat, agurk og rødløk.

Nå skal jeg ned å spille inn første løpetime i årest BOOST LØPEGLEDEN kurs! Oppstart for medlemmene på www.fitfocus.no er mandag, og nytt i år er at det blir ukentlige, online, løpeøkter hvor du kan løpe sammen med meg! Jeg gleder meg STORT!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

Reklame 26. februar 2021 | Middag, Oppskrifter