Anti bloat smoothie; slik lager du den, og derfor virker det

15. februar 2016 | Smoothies & Juice

Oppblåste mager er vel noe de fleste av oss opplever fra tid til annen. Årsaken kan være mange. Stress, lite søvn, that time of month, dårlig fordøyelse, mye kunstig sukker og tilsettningstoffer. Noen reagerer også negativt på enkelt matvarer, uten at man trenger å ha en allergi eller alvorlig intoleranse av den grunn.

Uansett grunn, irriterende og ubehagelig kan det være.

Jeg har skrevet om temaet før, om hva som kan være lurt å spise, ikke spise og ikke minst gjøre om man er oppblåst eller forspist. I dag hadde jeg derimot tenkt at vi skulle sette denne smoothien, som jeg har anbefalt før, litt under lupen. Denne saken funker faktisk, og derfor synes jeg den fortjener et eget innlegg slik at du lettere kan finne tilbake til den når den trengs!


Den er laget av:

1/2 stor banan

1 dl lett kokosmelk

1/2 agurk

1 cm ingefær

Saften av 1/2 lime

2 never spinat (mest for fargens skyll)


Valgfritt: 1 ss eplecider eddik

 


Hvorfor funker den?

Både kokos og banan inneholder store mengder kalium. Kalium regulerer sodium nivåene i kroppen, og forhindrer dermed opphopning av vann i kroppen. For mye sodium er ofte en av hovedårsakene til oppblåsthet.

Ingefær er kjent som et anti inflamatorisk krydder. Det virker også avslappende på fordøyelsen.


Eplecider eddik 

gjør svært lite for smaken på denne smoothien, tvert om, men her har vi noe som virkelig sparker! Så om målet ditt er å redusere en veldig oppblåst mage – don’t skip it!

Eplecider eddik er nemlig en svært ukjent superfood!  Den inneholder blant annet vitaminene C, E, A, P, B1, B2 og B6. Mineralene magnesium, jern, kalsium, natrium, magnesium, svovel, kobber, fosfor og silisium med mer.
Eddiken er også rik i kalium, et mineral som mange voksne mangler i kostholdet . Kalium er nøkkelen til vekst, bygging av muskler, overføring av nerveimpulser, hjerteaktivitet osv. Det hjelper også å forhindre sprø tenner, håravfall og rennende neser.
Den  bidrar til å forbedre tarm uregelmessigheter og til å fjerne giftstoffer fra kroppen i en raskere hastighet.Og det er jo nettopp det vi ønsker når vi er oppblåst!

Det er ikke værst for et produkt du får til under femtilappen på super´n!

 

Stort Smil

Desiree

 


15. februar 2016 | Smoothies & Juice

Kommentarer (36)

 1. Anette: Ja 🙂 Men da ville jeg nok tatt med litt yoghurt i oppskriften for smaken skyll 🙂

 2. ååå den så god ut, den skal absolutt prøves 😀 Takk for tipset 😉 Ønsker deg en fortsatt fin uke 🙂

 3. Spennende og lærerikt 🙂 dette såGodt ut 😉 takk for inspo 😉 ha en super dag!

 4. Så herlig med en smoothie som hjelper for oppblåst mage!denne må jeg huske på om jeg skulle få det. Takk for en fin oppskrift 😀

 5. skulle gjerne ha prøvd denne,men jeg er allergisk mot sitrusfrukter så hva kan jeg benytte meg av i stedet for lime? eplecideredikk?

 6. HeiI de fleste smoothier er det banan. Jeg tåler ikke banan. Reagerer kraftig på det. Hva kan jeg da bruke? Har du noen tips å gi meg her er jeg takknemlig for svar. Hilsen Gro

 7. Agnete Lerdahl: Kommer litt ann på hvor mye væsle du putter i 🙂 Men et stort glass 🙂

 8. Hei!Leser at du har skrevet om temaet før. Hva som er lurt og hva som ikke er lurt og spise an gående oppblåst mage. Får det på grunn av medisiner. Mulig å finne tak I det? I tilfelle, hvor?

 9. Hei..Har fått handlet inn det jeg trenger til denne og skal prøves ut i morgen… Lurer bare på hva du mener med 1 cm ingefær? 🙂 Kjøpte nemlig inn malt ingefær, har ikke hel…

 10. Jeg er allergisk mot agurk(ja, vet det er 99% vann).Hva anbefaler du og bytte den mot? Honningmelon??

 11. Denne ble min frokost i dag! God smak syns jeg. Takker for alle gode oppskrifter på bloggen din! Inspirerende å følge deg! 🙂 Mvh Janne

 12. Har laget den samme smoothien i flere år, men aldri hatt oppi Eplecidereddikk! Det skal testes. Har IBS er det OK eller har den da motsatt virkning?!Marte

 13. Marte: Jeg ville ikke anbefalt det til en med IBS. Eddik er LAV, men ikke eplecider edikk 🙁

 14. Hege: Denne er ikke et fullverdig måltid 🙂 At du må tisse kommer nok bare av et større væskeinntak 🙂

Comments are closed.