ALT PÅ ETT BRETT | glasserte svinekoteletter med rotgrønnsaker og epler

Reklame 13. november 2020 | Middag, Oppskrifter

egen reklame

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

 

Som lovet avslutter jeg uka med en skikkelig digg middag, som passer like godt til hverdags som til helgen. Smaks kombinasjonene i denne er helt fantastiske, og jeg vil virkelig oppfordre deg til å bruke norske epler i denne retten. Den søte og syrlige smaken er helt perfekt sammen med de sennepglasserte kotelettene!

Middagen lager nesten selg selg selv og med minimalt av oppvask. Så kan du heller bruke helgen din på annet enn å stå på kjøkkenet for å passe på gryter og kar 😉 

Til 4 personer trenger du:

Ingredienser

  • 150 gram svinekotelett per person
  • 1 kg valgfrie rotgrønnsaker. Her er det brukt:
  • søtpotet, sellerirot, beter og pastinakk
  • 3 syrlige epler
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss honning
  • 2 ss sterk sennep
  • 2 ss sitronsaft
  • Olje
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 220 grader.

     

  • Skrell rotgrønnsakene og del dem opp i bite size biter. Hakk hvitløken. Legg grønnsakene utover en stekeplate. Ha over litt olje, salt, pepper og hakket hvitløk.

     

  • Sett grønnsakene inn i ovnen mens du tilbereder resten av retten:

     

  • Rør sammen honning, sennep og sitronsaft.

     

  • Krydre kotelettene med salt og pepper og brun dem i litt olje på middelsvarme.

     

  • Del eplene i to eller fire.

     

  • Legg epler og koteletter over på platen sammen med grønnsakene. Hell over marinaden og stek retten videre i ca. 15 minutter.

Rett og slett en fest for munnen!

Stort Smil

Desiree

 

APPLE HER GOOGLE HER

Reklame 13. november 2020 | Middag, Oppskrifter