Det merkes i grønnsakshyllene at vi går mot en ny sesong! Og i går falt jeg over spisskål i butikken! Elsker det, men vet at de ikke seler det over alt. Så om denne retten frister kan du fint bruke vanlig hvitkål. I tillegg til kålen finner du her søte erter, vårløk og ramsløk. Jeg elsker det, men den kan så klart sløyfes om du synes at den smaker litt for mye.
Til 3 -4 personer trenger du:
4 kyllingfilleter
1 liten kål
1 bunt vårløk
200 gram frosne erter
1 gul løk
2 fed hvitløk
1 neve ramsløk
2 dl lett matfløte
0,5 dl revet parmesan
Krydder:
Salt, pepper, 1 ts paprikapulver, 0,5 ts chillipulver
Valgfritt: 2 ts tabasco med chipotle
Slik gjør du:
- Start med å steke løk og hvitløk i litt olje til løken er blank.
- Kutt opp kyllingen og tilsett denne. Brun lett.
- Kutt kålen opp i tynne strimler. Tilsett
- Hell over fløte og krydder.
- La det hele simre på middels varme i et par minutter.
- Tilsett så erter, vårløk og parmesan.
- Strø over hakket ramsløk ved servering
Vi spiser den som den er uten tilbehør, men litt godt brød eller ris ville også vært hyggelig følge.
Stort Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#familiemiddag
#spisskål
#ostesaus
#kylling
#sommermat
#sesongmat
Comments are closed.