Alt i en panne; Kylling med sommerlige grønnsaker og ostesaus

12. mai 2016 | Middag

 

Det merkes i grønnsakshyllene at vi går mot en ny sesong! Og i går falt jeg over spisskål i butikken! Elsker det, men vet at de ikke seler det over alt. Så om denne retten frister kan du fint bruke vanlig hvitkål. I tillegg til kålen finner du her søte erter, vårløk og ramsløk. Jeg elsker det, men den kan så klart sløyfes om du synes at den smaker litt for mye.

 

Til 3 -4 personer trenger du:

4 kyllingfilleter

1 liten kål

1 bunt vårløk

200 gram frosne erter

1 gul løk

2 fed hvitløk

1 neve ramsløk

2 dl lett matfløte

0,5 dl revet parmesan

Krydder:

Salt, pepper, 1 ts paprikapulver, 0,5 ts chillipulver

Valgfritt: 2 ts tabasco med chipotle

 

Slik gjør du:

  1. Start med å steke løk og hvitløk i litt olje til løken er blank.
  2. Kutt opp kyllingen og tilsett denne. Brun lett.
  3. Kutt kålen opp i tynne strimler. Tilsett
  4. Hell over fløte og krydder.
  5. La det hele simre på middels varme i et par minutter.
  6. Tilsett så erter, vårløk og parmesan.
  7. Strø over hakket ramsløk ved servering

Vi spiser den som den er uten tilbehør, men litt godt brød eller ris ville også vært hyggelig følge.

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#familiemiddag


#spisskål


#ostesaus


#kylling


#sommermat


#sesongmat


12. mai 2016 | Middag

Comments are closed.