Alt i en form; Kylling og poteter marinert med sitron, honning og rosmarin

21. januar 2016 | Middag

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å blogge mer i dag. Jeg hadde heller ikke tenkt å blogge denne middagen, så nå sitter jeg her lettet over at jeg i siste øyeblikk bestemte meg for å ta bilder av herligheten. For dette er nok noe av det beste jeg har laget!

Perfekt til en lørdag eller søndagsmiddag, hvor man ikke vil bruke lang tid på kjøkkenet. Alt legges bare i en form og lager seg selv i ovnen!

Til 2 personer trenger du:

 

2 kyllinglår

4 poteter

4 gullrøtter

 

2 sitroner

1/2 dl fibersirup eller honning

Tørket Rosmarin

Sitronpepper

Salt

Olivenolje

 

Slik gjør du:

 

Sett ovnen på 210 grader.

Bland sammen 1 dl sitronsaft, honning, 2 ss olivenolje, 2 ss rosmarin, 1 ss sitronpepper og 2 ts salt.

Legg kyllinglårene i en frysepose og hell all marinaden over.

Lukk og legg i kjøleskapet.

(Dette kan du med fordel gjøre noen timer før middagen skal lages)

 

Kutt så opp poteter og gulrøtter i båter. Fordel dette utover en ildfast form. Dryss over olje, salt og rosmarin.

Legg så kyllingen på topen. Hell hele marinaden over kyllingen.

 

Stekes midt i ovnen i 35 minutter. De siste 5 minuttene setter du på grillen.For syns skyld la jeg noen skiver med sitron på toppen da jeg satte på grillen.

 

Denne må du prøve!

 

Nå tar jeg kvelden. I morgen kommer info om mitt neste «prosjekt» nå som FIT på 30 dager nærmer seg slutten! Håper du blir med!

 

Stort Smil

Desiree


21. januar 2016 | Middag

Kommentarer (2)

  1. Hei! Laget dette til middag i går – veldig godt 🙂 Lurte bare på om du kanskje kunne skrive litt om poteter. Er det egentlig sunt? Jeg har alltid begrenset potetbruken veldig da jeg har tenkt at jeg heller burde velge andre og sunnere grønnsaker. Men nå i det siste har jeg begynt å tenke at det kanskje egentlig er fornuftig å inkludere litt poteter i kosten, hva sier du?

Comments are closed.