Alt du trenger å vite om flatere mager; Kosthold

10. august 2015 | Ernæring

Før jeg tar fatt på del 1 i
DENNE

bloggserien vil jeg gjerne si litt om hvor rådene kommer ifra.

For dette er helt klart et tema det finnes mange forskjellige meninger om, og heldigvis en del forskning på!

 

Spørr du en ernæringsfysiolog kan du faktisk få et helt annet synspunkt enn en annen ernæringsfysiolog. En PT kan mene noe annet enn en annen, spørr du en som konkurrerer i fitness vil den komme med sine teorier og en lege vil nok mene noe ganske annet enn den igjen.

I denne serien får du de rådene overnevnte faktisk er enige om.

For når fitnessutdøver sier «ABS are made in the kitchen» så er det faktisk sant. Har man ønsker, eller behov, for mindre midje kommer du ikke utenom å endre kostholdet.

Det er 
nesten 

umulig å trene seg til flatere mage. En sterk, veltrent mage er noe annet – og at kombinasjonen kosthold og trening er best for helsen er det liten tvil om!

Men i del 1 skal vi altså se på kostholdet.

 


Spis nok proteiner.

Veldig mange sliter med å få i seg nok proteiner i løpet av en dag. Magre proteiner metter lenge, inneholder lite kalorier og gir et stabilt blodsukker. Alt dette er nødvendig for å minske midjemålet.

Som en tommelfinger regel burde dagens 3-4 hovedmåltider inneholde ett av alternativene under.


Proteiner:

 • 150 gram kylling, kalkun, biff, svinekotelett, annet magert svinekjøtt.
 • 150 g karbonadedeig, kyllingkjøttdeig, svinekjøttdeig eller lignende med max 10% fett.
 • 2 egg.
 • 200 g hvit fisk eller skalldyr.
 • 150 g rød fisk.
 • 150 g skyr, mager kesam, cottage cheese, gresk yoghurt, yoghurt naturelle, 0% youghurt.
 • 250 g bønner eller linser


Spis riktig fett.

Fett har heldigvis fått et bedre rykte de siste par årene. Kroppen trenger fett, og spesielt når du ønsker å få mindre fett! Men det er ikke et fett hva slag fett.

Velg kilder fra planterike og fet fisk, da det ofte er disse fettsyrene vi får for lite av.

Men hva med kaloriene?

Det er ikke store mengdre fett som skal til. 3 porsjoner i løpet av en dag dekker de flestes behov.

 


En porsjon fett tilsvarer :

 • 2 ss planteoljer
 • 1/2 avokado
 • 5 valgfrie nøtter
 • 3 ss pinjekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø, linfrø, chiafrø, ol.

 


Spis nok grønnsaker :

Kropp er kjemi, og det er derfor folk faktisk studerer på skole i årevis for å kunne hjelpe andre til en sunnere helse.

Den treninger alle sine vitaminer, mineraler, fettstyrer, aminosyrer, antioksidanter, osv for å kunne fungere opptimalt. Samtidig er den utrolig tilpassningsdyktig når den ikke får det den skal!
 

Men denne tilpasningen er ikke alltid like velkommen hos oss.

Ta for eksemple et så kjent mineral som magnesium. Denne er essensiell for over 300 prosesser i kroppen. Blant annet er den med på å holde blodukkeret stabilt. Et stabilt blodsukker har direkte sammenheng med forbrenning av nettopp bukfett.


Sett deg som mål å spise 3-5 frukt og grønt om dagen.

Serving Dish Filled With Broccoli and Other Veggies


Licensed from:
pixelsnap

/
yayimages.com


Hva med karbohydratene?

Dette er et punkt hvor de lærde strides veldig.

Min personlige erfaring med mine kunder er at man får veldig gode rsultater om man kutter ned på sukker, stivelse, pasta, ris, korn og brød, men jeg ser ingen grunn til at man skal leve uten grovt brød, poteter og grove kornprodukter.

Anbefalt for en vanlig voksen tilsvarer ca. 1/8 del av en tallerken, og det passer jo egentlig fint siden de fleste av oss trenger å spise mer proteiner og mer grønt enn det vi gjør i dag.

Trener du mer, trenger du mer!


Til syvende og sist handler det om å innta mindre enn man forbruker. 

 


For et halvt år siden kjørte jeg et prosjekt blant leserene min hvor målet var å se på hvor mye som faktisk skulle til for å få raske resultater.

 


Før jeg gir deg den kostplanen vil jeg poengtere at dette var en kostplan de kun fulgte i 2 uker.


Du resultater og kostplan ser du 
HER

 


Hva tenker du?

 


Desiree

 

 

 


10. august 2015 | Ernæring

Kommentarer (6)

 1. Jeg tror snart jeg må finne mer kreative formuleringer, men disse postene er helt supre! Takk for at du deler, det er så godt at du skriver faktisk vekt og mengde, og ikke bare skriver «få i deg nok av dette og nok av dette»…

 2. Hei, kom over siden litt tilfeldig, veldig bra så langt, men det jeg bare ikke forstår.Når du skriver Til syvende og sist handler det om å innta mindre enn man forbruker.Dette trenger jeg en forklaring på, kanskje jeg er supertreig 🙂 . Jeg skriver opp hva jeg spiser i lifesum f.eks. og hvis jeg skal spise la oss si 1200 kcal for dagen. men når jeg trener eller går tur el noe, så har jeg forbrukt kanskje 400-600 kcal og da står det at jeg må spises mer, f.eks opp i 1500 kcal. Uansett da, så spiser jeg mer kalorier enn jeg forbruker. Men går ut i fra at jeg tenker helt feil, Håper du har en forklaring 🙂 .hilsen hege 🙂 .

 3. Hege: Nå må du huske at kroppen bruker ca 1100 kalorier om dagen hvis du ligger helt i ro. Så du må regne 1100 + 400 (trening) + 2-300 kalorier du forbrenner ved å være på jobb, gjøre ting hjemme, osv, osv.Så når du spiser 1200 om dagen ligger du i et godt underskudd 🙂

 4. Hei sann Du fantastiske dame,oppdaget bloggen din på face før jul å tenkte hmm hvem er denne dama da ? Enda en treningsblogger ( jo jeg liker de hihi) Men din er utrulig bra. Å for en som er systematisk ( som meg selv) å se oppskriftene dine. Detaljerte å fine 😉 Dagens blogginnlegg med feks der hvor du sier hvor mye fett vi skal spise.. olalla…. jeg har tenkt at jeg har spist passe… men nå kan jeg jo spise enda mere avokdo etc.Jeg trener mye å skal endre litt på treninga. Hadde ulike dager hvor jeg trente feks føtter armer rygg mage etc. ) nå skal jeg kjøre fullkropps programmet 😉 å bli flinkere til cardio. Nåkk om meg.Å hun du svarte ang lifesume godt svart 😉 Ha en super fin dag — I dag skal jeg vist gå /jogge i -9 grader , spennende å se hvordan det får før jeg stikker på trening 🙂 ps deilig matpakke, her på vår skole kan vi ikke ha med feks egg eller apelsiner ( sitrus) da det er barn som er veeeldig allergisk 🙁 men da stapper jeg det i dem til forokost <3

Comments are closed.