Disse rundstykkene har lenge vært en favoritt blant dere lesere. Navnet har de fått fordi de kan brukes til det meste. Her i huset brukes de til alt fra burgerboller, til turmat, lunsj og frokost.
MEN så har det seg så at Skyr Naturelle ikke er å oppdrive i Norge lengre! Why, I don´t know! Så i dag har jeg gått inn å oppdatert oppskriften for dere. For at du ikke får kjøpt skyr naturelle i butikken lengre betyr heldigvis ikke at du ikke kan lage disse, det er bare å bytte ut skyr med samme mengde gresk yoghurt eller kesam.
Til 6 rundstykker trenger du:
300 g Skyr naturelle, gresk yoghurt eller kesam
25 gram gjær
2 dl lunkent vann
1 knipe salt
1 ss honning eller 2 ts sukrin
100 g siktet spelmel
200 g fibramel
Slik gjør du:
Rør ut gjæren i vann.
Tilsett søtning, skyr og salt.
Rør inn melet og kna deigen godt i ca. 10 minutter.
Sett deigen til heving i 30 minutter.
Formes til 6 rundstykker og settes til etterheving i ca. 15 minutter.
Stekes på 200 grader i 12- 15 minutter.
Husk at du kan lagre alle oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Stort Smil
Desiree
Stort Smil
Desiree
Notater:
#rundstykker
#oppskrift
#proteinrundstykker
#skyrboller
#familiemat
#bakeglad
Aldri hørt om, men så godt ut (:
Hva bra det ser ut!
Tror du jeg kan bruke all slags type mel? F.eks, rugmel, havremel etc.
Skal deigen være veldig løs? Prøvde meg på disse nå, og tok i ganske mye mer fibramel – men allikevel kunne jeg ikke forme dem som rundstykker. Endte opp med at jeg stekte dem i muffinsbrett 🙂
Anikken: Ikke løs, men ganske så klissete 🙂
Hvor kjøper man fibramel ?
Rebekka: De fleste butikker har. Fullkorns hvetemel
Hvor mye kalorier i en rundstykke
rukosh: Ca 180, avhengig av størrelse du får på dem 🙂
Kan jeg bruke yoghurt som er fri for melk?
claudia: Ja 🙂