Aldri mere jojo slanking: Mine 3 beste råd

4. januar 2016 | Motivasjon

Jeg har jobbet som personlig trener, kostholdsveileder og instruktør i 10 år.

Når jeg ikke er på jobb på treningssenteret jobber jeg med denne bloggen, jeg følger opp mennesker over hele Norge over internettet og hver uke mottar jeg over hundre mails fra mennesker som ønsker å endre livsstil.

Historiene er mange og det er fellestrekkene også!

 

 

Jeg skal ikke si at løsningen er enkel. Hadde den hvert det så hadde jeg enten hvert millionær eller ardeidsløs, og jeg forsikre deg om at jeg er hverken det ene eller det andre!

 

3 uttalelser som går igjen hos mine kunder, og mine råd.

 

Kanskje du kjenner deg igjen?


 

1.


Jeg spiser sunt hele dagen, men om kvelden tar søtsuget meg.

  • Det du har i skapene er det du spiser. Hvis du ikke har tilgang til søtsaker kan du heller ikke spise dem. I hverdagen lønner det seg å velge kalorifattige og proteinrike alternativer på kvelden. Varme bær med litt vaniljekesam, epleskiver med litt sukrin gold og kanle, påleggskiver med litt avokado, omelett av eggehviter, grønt og litt ost. Denne bloggen er full av både salte og søte alternativer.

 

  • Spis nok mat dagen igjennom! 

 

  • Få i deg nok fett og proteiner.

Det er ingen tvil om at de som sliter mest med dette er de som spiser for lite mat og for mye karbohydrater.  Og her vil jeg gjerne poengtere at karbohydrater er bra, men du trenger flere karbohydrater fra grønnsaker og grove korn enn du trenger hva hvete og skjult sukker..

Slik ser et godt balansert hovedmåltid ut.

2.


Det er alt eller ingenting. Når jeg først skjeier ut så gir jeg opp.

Dette ser jeg både på trenings og matfronten, og jeg blir så fortvila!

 

Hva så om du bare får trent en gang? Er ikke en gang bedre enn igen ? Føles det ikke bedre å få til den ene treningen enn å droppe alle?

Du har spist sunt hele uka frem til torsdag, men går på en real smell torsdag kveld. Alt er ødelagt, begynner igjen på mandag!

Neeeei! Hvordan kan en dag ødelegge for tre andre? Hvordan kan et usunt måltid ødelegge for tre sunne?

 


Det er greit å møte hindringer, det er til å med greit å gå på en smell. Det hindrer ikke fremgangen din så lenge du fortsetter fremover. 


3.


Jeg synes det er vanskelig å være flink.

Flink

Blås i flink, blås i det store bilde. Det store bilde forandrer seg når du begynner i det små. MItt råd nummer 1!

 

Når du skal begynne med en livsstilsfornadring, dropp
forandringen.

Du trenger ikke å fokusere på hva du skal forandre, hva du må kutte ut eller hvordan du skal være flink. Fokuser heller på hva du vil legge til, hva du kan begynne med, hvilke nye vaner du vil ha?

Vil du :

-Trener mer.

– Spise mer grønnsaker.

– Drikke mer vann.

– Spise sunne søtsaker i ukedagene.

– Starte dagen med en smoothie.

Det er jo topp! Start med det. Om noen uker har du kanskje motivasjon, lyst og overskudd til å legge til ennå noen nye vaner?

 

Hva ser du på som dine utfordringer?

 

-Desiree

 


 

 


4. januar 2016 | Motivasjon

Kommentarer (7)

  1. Hvis jeg først har spist meg mett på riktig mat, frister ikke søtsaker engang! Og trening har samme effekt. Det er så mye godt å lage her på bloggen at det er vanskelig å vite hvor man skal starte 🙂

  2. Dette er holdninger som jeg liker! – – …og det viktige er at om vi lar disse ta plass i kropp og sjel så blir det hele enklere – MYE enklere! 🙂

  3. Ingen tvil om at kvelden er problemet ja 🙂 Kvelden ødelegger alt. Ut på tur, salsakurs og rydding og vasking redder meg. Sitter man i sofaen tenker man på mat 🙂

  4. Tusen takk for tips! 🙂 Dette er typiske feil jeg og gjør, går på en smell og så gir helt opp hehe.. Men nå skal jeg prøve på nytt og satse på det varer hehe

  5. Min fallgruve er småspising, til tross for at det som oftest er sunne produkter.Helgene er stort problem, skeier alltid altfor mye ut i helgene. Også har jeg et problem med at jeg synes det er kjedelig å stå lage ting på kjøkkenet, middag er greit men hater å bake og drive å lage andre ting. Feiler stort sett også, sikkert fordi jeg blir for utålmodig.Generelt så gir jeg opp veldig lett…

Comments are closed.