Å MISTE SIN BESTE VENN

29. mars 2019 | Livsstil

reklame: inneholder omtale av delvis sponset behandling hos Evidensia Vestfold Dyrehospital

 

 

I desember i fjor var det 1 år siden vår familie på fire, ble til fem. Vi hadde lenge snakket om å skaffe oss en hund til, og da jeg ble gravid fikk hele prosessen vann på mølla. For å ha både baby og valp? No WAY!

Skjebnen ville ha det at det var Olli på tre år som ble vårt nyeste tilskudd.

Den lille, rare, søte jakt championen vår – som man faktisk ikke klarer å få ut av godstolen før hun absolutt må 😉 Men som er et arbeidsjern uten like og stortrives på ski og jakt!

Men dagen etter Halloween  holdt alt på å gå så alt for galt med lille jenta vår.

Jeg skulle ut med hundene og slapp dem som vanlig ut i hagen.

Men ungene fra kvelden før hadde ikke lukket hageporten, og før jeg fikk summet meg var begge hundene ute på veien. Jeg fortet meg etter og ropte dem inn, men det var alt for sent.  Frøya kom løpende først. En bil kom opp over veien. Den så Frøya og bremset ned, men den så ikke Olli som kom løpende for å ta igjen Frøya…

Jeg glemmer aldri hylene hennes eller den rare vinkelen på bakbenet. Hvordan hun tillitsfull lot meg legge henne ned når hun forsøkte å gå og holdt seg rolig mens naboer strømmet til for å hjelpe.

Evidensia Vestfold Dyrehospital ble det konstatert at bakbenet var ute av ledd. En av de vanligste skadene hos påkjørte hunder. Men benet lot seg ikke sette på plass. Den kvelden var det ingen kiruger på vakt, så Daniel ble henvist videre til Fredrikstad.

Olli i full narkose på vei til Fredrikstad.

Olli er først og fremst et familiemedlem. Men hun er også en brukshund som trives best på jakt og ute på tur. Å bli 100% bra etter en slik operasjon er ingen garanti. Men mye talte i Olli sin favør. For det første var hun i god form, hun har perfekte hofter og er ung. Men etter den vellykkede operasjonen var det vår jobb å sørge for at hun skulle komme tilbake til det livet hun elsker.

Igjen henvendte vi oss til Evidensia Vestfold Dyrehospital

Mange tenker at dyrelege er noe du kontakter ved sykdom og skader, men glemmer at her er det mye kompetanse å hente både når det kommer til trening, kosthold og rehabelitering eller fysioterapi.

Evidensia Vestfold Dyrehospital har en egen rehab avdeling som blant annet tilbyr trening i vanntredemølle og det nyeste innen  medisinske laser spesialisert til behandling av hund og katt.  Jeg hadde vel aldri trodd at den første balanseballen jeg skulle få i hus var for å trene bikja!

I tillegg til at veterinæren der holder på å etterutdanne seg for å satse ennå mer på å utvikle denne avdelingen har klinikken knyttet til seg en veterinær som er utdannet kiropraktor.

https://www.instagram.com/p/Bvom2mHIMwO/

Olli har blitt godt fulgt opp med både treninger på vanntredemølle og øvelser hjemme.

Evidensia Vestfold Dyrehospital tar også i mot frisk eller overvektige dyr til trening på tredemølle. Selv har vi valgt å bruke mølla til Frøya også. Hun fikk konstatert lavt stoffskifte for et år siden, men med en kombinasjon av medisiner, turer og treninger på mølle er hun tilbake i god, gammel form – hun også <3

Frem til 30. april tilbyr Evidensia Vestfold Dyrehospital 5 ganger frisk trening på mølle for kun 1799,- ved bruk av koden OLLI.

Jeg kan ikke få sagt nok gode ord om Tønsberg Dyrehospital og oppfølgningen vi har fått der!

 

Stort Smil

Desiree

 

29. mars 2019 | Livsstil