Bestill hos Norli HER
Salater hører ikke bare sommeren til! Høsten og vinterens grønnsaker egner seg også helt ypperlig til salater. Men hvor vi om sommeren kanskje fristes med av sprø salater, med friske frukter og lette smaker, inviterer kanskje vinteren til salater med mer tygg, crunch og spennende smaker.
Som denne deilige vintersalaten på en base av revet rosenkål, salt fetaost, sprø epler, syrlige granateple kjerner, en spennende vinagrette og toppet med karamleriserte nøtter!
Til 3 lunsj salater eller 6 små salater som tilbehør trenger du:
400 gram frisk rosenkål
Litt rødkål (kan sløyfes)
1 syrlig eple
1 boks granateple kjerner
1 potte frisk mynte
200 gram fetaost
Karameliserte nøtter:
25 gram smør
1 dl honning
2 dl valgfri nøtter
Vinagerette:
2 ts dijon sennep
1 fed hvitløk – hakket
Saften + skall av 1 sitron
1 ss lønnesirup eller honning
0,25 dl eplecider eddik
1 ts tørket timian
Litt salt og pepper
Slik gjør du:
Start med å lage nøttene og vinagretten. Finn frem en stekepanne og varm opp til middels varme. smelt smør og honning. Tilsett nøttene og rør rundt i 2 minutter.
Hell nøttene fra panna og la de avkjøles med du lager resten av salaten.
Rør sammen alle ingrediensene til vinagretten, før du starter på salaten.
Start med å strimle rosenkål og rødkål.
Hakk mynten grovt og del eple i biter.
Bland sammen alle ingrediensene til salaten. Hell over vinagretten og miks det hele sammen. Topp med nøttene.
Hva kan den brukes til?
Denne salaten er jo et måltid i seg selv, men den er også helt nydelig som tilbehør til både ribbe og kalkun!
Håper det smaker!