Proteinpizzabund av bare 1 ingrediens!

Reklame 28. november 2024 | Oppskrifter | Skriv kommentar

Les mer om mine Online Løpegruppe HER

Først må jeg si tusen tusen takk til alle som har fulgt, delt og engasjert seg i min nye Instagram konto
@desiree_fitover40 at over 5000 kvinner mellom 35 og 65 år har valgt å følge den på under 2 uker tenker jeg sier litt om behovet for økt kunnskap om kvinnekroppen i denne fasen av livet!

Kjenner du deg igjen?

  • Vektoppgang uten «grunn»
  • Fett rundt magen som ikke vil gi slipp
  • Mindre energi
  • Endringer i menstrasjon
  • Hjerne tåke
  • Kortere lunte
  • Mindre sexlyst
  • Nedstemthet
  • Dårlig søvn

Da er dette kontoen for deg over 35! Du finner den HER

1 porsjon gir 48 gram proteiner!

Et stort fokus på denne nye Instagram kontoen er proteinrik mat. Hvorfor? Fordi nyere forskning viser at vi kvinner faktisk trenger mer proteiner kostholdet vårt  etterhvert som vi blir eldre, og at et kosthold hvor minst 30% av kaloriene kommer fra proteiner faktisk kan hjelpe deg opprettholde fettfri masse.

Hvorfor er dette så viktig da?
Fettfri masse eller muskelmasse hjelper deg:

  • Opprettholde en god forbrenning
  • Forbedrer blodsukker kontroll
  • Hjelper deg unngå fettlagring rundt midjen
  • Reduserer risiko for hjerte/karsykdommer
  • Bidrar til en sterk, frisk og selvstendig alderdom!

 

Pizzaen er beregnet til 2 personer, og gir da hver person 48 gram proteiner og 8 gram fiber!

Til bunnen:

200 gram ukokt quiona

2,5 dl kokende vann

Salt

Fyll:

Ferdig pizza saus

200 gram frisk mozzarella

1 dl revet gulost (kan sløyfes)

80 gram spekeskinke

Pynt:

Ruccola

Slik gjør du:

  • Start med å helle kokende vann og en klype salt over quinoa og la dette stå å svelle i 15 minutter.
  • Sett ovnen på 175 grader.
  • Når dette er ferdig med å svelle skal quinoaen og vannet kjøres til en glatt røre med en stavmikser eller blender. Konsistensen skal være som en litt tynn havregrøt – tilsett inntil 0,25 dl kaldt vann hvis det er behov for å få denne konsistensen.
  • Bre røra utover en bakepapir. Ha gjerne litt vann på skje/stekespade for å gjøre dette lettere.
  • Forstek så bunnen i 10 minutter.
  • Topp pizzaen med saus, ost og spekeskinke. Stek så i nye 15 minutter.

TIPS:

Pizzaen kan være vanskelig å få av bakepapiret. Selv deler jeg opp pizzaen, gjennom bakepapiret og drar så papiret av stykket når det er på tallerkenen.

Du kan også prøve å ha litt olje på bakepapiret for å få det lettere av.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.