Kopier min sunne MatPrepp til uke 38!

Reklame 12. september 2024 | Oppskrifter | 1 kommentar

Les mer om min Online Løpegruppe HER

 

Katten er altså ute av sekken! Manus til bok nummer 8 er levert til forlaget, og det er bare å følge med når vi nærmer oss nyttår. Jeg kan avsløre at dette er en bok med bare oppskrifter, jeg kan avsløre at den er skrevet for å gjøre det lettere å spise BRA mat, og at MatPrepp er et gjennomgående tema!

De siste årene har matprepp blitt en stadig større del av min hverdag. Og hvor mye stress det fjerner fra hverdagen tror jeg nesten ikke man forstår før man har prøvd det!

Det gjør det så enkelt å ta gode matvalg!

Så i dag vil jeg dele tre oppskrifter jeg har preppet denne uka, så kan du preppe dem til neste uke! 

Jeg liker å lage mat for 3 eller 4 dager av gangen. Hvilke måltider jeg prepper til varierer, men en sunn snack, frokost og lunsj gjengangere.

Jeg liker også å lage klar en middag eller to, som redder oss de dagene ALT skal skje mellom kl 16:00 og 19:00, men det har jeg ikke preppet denne uka.

Først ut er disse salat matboksene. Gang opp oppskriften til antall bokser du vil lage.

Ha i hvert glass/boks:

1 ts olje

1 ts dijon sennep

1 ss sitronsaft

1 ts tørket dill

Salt og pepper

2 ss oppkutta soltørkede tomater

1/3 paprika

1 dl agurk

1 dl frosne erter

Litt rødløk

1 dl tilberedt byggryn

1 dl kylling

Litt fetaost

Disse muffinsene holder seg saftige i flere dager fordi de inneholder revet eple. Jeg bruke syrlige, norske epler. Og de smaker rett og slett som en solrik høstdag. Så gode.

Nok til 9 muffins:

300 gram havremel eller lyst speltmel

1 dl sukrinsirup gold

3 ts bakepulver

2 ts vaniljepulver

1 dl cashewnøtter

1 ss kanel

1 egg

1 dl valgfri melk

50 gram smeltet smør

2 epler

1 dl frosne bringebær

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Bland alt det tørre

Riv eplene på et rivjern, hakk cashewnøtter.

I en egen skal bland sammen egg, sirup, smør, eple, nøtter og melk.

Miks sammen alle ingrediensene til en jevn røre og rør inn bringebærene.

Fordel røra i 9 store eller 12 små former.

Stek i 20 minutter.

Så en sunn snack. Jeg har laget disse med mandelmel. Hvis du ikke tåler nøtter kan du bruke havremel, men du må nok justere mengden litt.

Til 12 kuler:

200 gram cottage cheese

1 eggehvite

3 ss sukrinsirup gold eller honning

Skallet av 1 hel sitron

Saften av 1/2 sitron

150 gram mandelmel (kan erstattes av havremel)

100 gram hvit sjokolade

 

Smelt ca. 40 gram hvit sjokolade.

Bruk en stavmikser eller blender til å mose sammen cottage cheese, eggehvite, søtning, sitronsaft og sjokolade.

Tilsett mandelmelet og kna det godt sammen.

Hvis blandingen er vanskelig å samle kan du tilsette 1 ss vann.

Sett deigen kaldt i 15 minutter.

Smelt resten av sjokoladen.

Form deigen til 12 kuler og dypp dem i sjokoladen.

Sett kulene kaldt.

Helt tilslutt lagde jeg faktisk denne salaten. SUPERsalater er ikke EN salat, men en type salat. Og mitt hemmelige matprepp våpen!

Disse salatene er vegetar, men inneholder både proteiner, fiber, fett og farger. De er altså et komplett måltid i seg selv, og de er holdbare i kjøleskap i 5-7 dager!

  • Spis den som den er som et komplett måltid.
  • Ha den som tilbehør til brødskiver for å få MER BRA mat.
  • Lag opp kylling eller fisk til middag og bruk denne som tilbehør.

Kommentarer (1)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.