reklame premiumtek.no
Ny uke, og ny Food Prep, så husk å lagre disse så du finner dem igjen over påske. For hvem har vel ikke lyst til å starte april med deilig, sunn og fargerik mat, lett tilgjengelig i kjøleskapet?
Denne uka byr jeg på mine klassiske proteinpannekaker, matbokser med kyllingkjøttboller, tatziki, grønnsaker og pitabrød, og sist, men ikke minst noen deilige browniekuler!
Hver eneste gang jeg deler oppskrifter som krever en stavmikser eller kjøkkenmaskin får jeg spørsmål om jeg kan anbefale en! Og gjerne en som klarer å lage nøttesmør og dadelkuler!
Og da svarer jeg som jeg alltid gjør, at kjøkkenutstyr ikke trenger å være dyrt for å være bra! Faktisk drev jeg denne bloggen, og skrev min første bestselger uten å ha en kjøkkenmaskin! Men jeg hadde en god stavmikser, med kraftig motor og bra tilbehør!
Som denne fra Kyvol, som jeg har brukt for å lage denne ukas Food Prep!
Bruk koden Desiree20 for 20% rabatt hos Premiumtek
Yes, en stavmikser som både kan lage nøttesmør, dadelkuler, hakke kjøtt, lage juice smoothie av grønnsaker, supper, potetmos og vispe kremfløte!
Elsker alt som gjør det lett å lage sunn mat.
Proteinpannekaker:
Til 12 stk trenger du:
- 1 banan
- 1 boks hvite bønner
- 3 egg
- 1 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 2 ss SukrinSirup Gold, lønnesirup eller honning
Slik gjør du:
Skyll bønnene. Ha alle ingrediensene i en bolle og blend til en klumpfri røre med stavmikseren.
Stek opp pannekakene med en gang eller oppbevar røra i kjøleskapet. Du kan tilsette litt vann i røra på dag 2 og 3 hvis den blir litt tykk i kjøleskapet.
Kyllingkjøttboller med tzatziki:
Til 3 porsjoner:
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 1 dl soltørkede tomater på glass
- 1 neve frisk persille
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ts oregano
- 1 ts timian
- Litt pepper
- Tzatziki:
- 1/2 agurk
- 3 dl gresk yoghurt
- 1 ts hvitløkpulver
- Litt salt og pepper
- Tilbehør: Grove pitabrød eller grovt brød, grønnsaker
Slik gjør du:
Sett ovnen på 220 grader. Ha alle ingrediensene til kyllingkjøttbollene i food prosessoren. Bruk hendene til å forme små kjøttboller. Du vil få ca. 15 stk. Legg dem utover et stekebrett og stek i 15 minutter.
Mos alle ingrediensene til tzatzikien sammen i food prosessoren. Smak til med krydder.
Daddelkuler:
Til ca. 12 kuler trenger du:
- 10 dadler
- 1 dl hasselnøtter
- 1 ss peanøttsmør (litt ekstra hvis massen virker tørr)
- 2 ss bakekakao
- Litt salt
- Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i hakkedelen til stavmikseren og kjør til en jevn masse.
Rull ut kuler med hendene.
Husk at koden Desiree20 gir deg 20% rabatt hos Premiumtek.no