reklame Sunkost
Hverdagen har innhentet de fleste av oss og jeg vet ikke med deg, men jeg er helt avhengig av å kjappe løsninger lett tilgjengelig hjemme, for å få ukedagene til å henge sammen uten for mye stress og jag.
En ting jeg alltid passer på å ha i hus er hjemmelaget granola. En super god base til en god frokost, et raskt mellommåltid eller når man fyser på noe på kvelden. Også kan man lage det med det man måtte ha i skuffer og skap, så lenge man har et par grunnleggende ingredienser tilgjengelig!
Hjemme hos meg skal en granola så klart være uten tilsatt sukker, den skal inneholde godt med nøtter, den skal være chunky og den skal være SPRØ! Og i dag skal jeg vise deg hvordan jeg får til det!
Du starter med å lage den flytende basen:
Ingredienser
- 1 dl smeltet kokosolje HER
- 2 dl Sukringold Sirup HER
- 1 ts Vaniljepulver HER
- 1 ts kanel HER
- 1 ts salt HER
Varm dette opp i en kjele, uten at det begynner å koke
Rør så sammen de tørre ingrediensene:
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 170 grader.
- Bland sammen de tørre og de våte ingrediensene.
- Fordel granolaen utover et stekebrett. Trykk granolaen godt utover!
- Start så med å steke granolaen på 170 grader i 20 minutter – ikke rør i den underveis. Snu så brettet 180 grader rundt, og stek i nye 20- 25 minutter. Når granolaen begynner å bli gylden og litt godt stekt ytterts i kanten er den ferdig.
- Ta brettet ut av ovnen og la det avkjøles før du deler den opp.
Når granolaen er avkjølt kan du tilsette tørket frukt og bær. Mine favoritter er fra RawPowder. Rawpowder er en økologisk supermatserie med bær og frysetørket pulver som inneholder alt du trenger av naturlige kilder til proteiner, vitaminer og mineraler og som er proppfulle av utsøkte råvarer med det aller beste og reneste fra naturen.
Prøv noen av mine favoritt kombinasjoner til granola:
Tørkede kirsebær HER + Kakonibs HER
Tørket blåbær HER + Hempfrøskall HER
Frysetørkede bringebær HER + Revet kokos HER
Det aller viktigste å huske på for å få til en sprø ganola er altså:
- Trykk granolaen godt ned på stekebrettet.
- Stek på lav varme.
- Ikke rør rundt i granolen – snu heller brettet underveis
- La den avkjøle helt etter steking
Håper det inspirerer!
Stort Smil
Desiree