Derfor er disse cookiesene noe av det sunneste du kan spise!?!

Reklame 3. august 2023 | Ernæring, Kosthold, kropp & helse, Oppskrifter

egen reklame

Bestill min første kokebok hos Norli HER

Det er mye jeg er stolt av med min første kokebok, men det jeg kanskje er stoltest av er det er en bok som skal gjøre det lett for deg å spise mer av den maten du trenger å ha i kostholdet ditt!

På nyåret kom det nye kostholdsråd i Europa. Og vi blir anbefalt å spise mer enn 5 frukt og grønt om dagen, mer belgvekster, mer fisk og mindre rødt kjøtt.

Og akkurat det hjelper Desiree´s Sunne Hverdagsmat deg med!

Raske og familievennlige hverdagsretter, til alle dagens måltider! Og så klart når du har lyst til å kose deg litt ekstra!

Så hvorfor er disse cookiesene så sunne?

Jo, for i tillegg til å være sukkerfri er de laget av noe vi trenger å spise MER AV, nemlig belgvekster!

Hvorfor er det så bra å spise belgvekster?

Belgvekster eller belgfrukter er en fellesbetegnelse på bønner, linser, kikerter, andre typer erter og peanøtter.

En billig og bærekraftig råvare som kan brukes til alt!

Det vanligste er kanskje å bruke dem i supper, gryteretter og salater. Men du kan også bake med dem, lage cookies, pannekaker, vafler og andre typer sunne snacks. Denne boka er full av kreative måter du kan få flere belgvekster inn i kostholdet ditt på.

Men hvorfor er det så bra å spise belgvekster?

DE ER PROPPFULLE AV NÆRING

Belgvekster har et høyt innhold av vitaminer og mineraler. Blant annet B-vitaminer, som er viktig for forbrenningen, kalsium som bidrar til et sunt skjelett og jern, folat, sink og magnesium.

DE GIR ET STABILT BLODSUKKER

Belgvekster er svært rike på både fiber og proteiner noe som gjør at de bidrar til et stabilt blodsukker og lang metthetsfølelse.

Det høye innholdet av fiber er nok også grunnen til at man ser en sammenheng mellom høyt inntak av belgvekster og en sunnere vekt!

DE ER PREBIOTISK

Belgvekster har et høyt innhold av fiber. Dette går ufordøyd gjennom tynntarmen og havner i tykktarmen hvor det blir mat til de gode tarmbakteriene våre. Mat til de gode tarmbakteriene våre er det vi kaller prebiotisk mat.

DE ER EN BILLIG PROTEINKILDE

Kombinasjonen av et høyt fiberinnhold o proteiner gjør at belgvekster gir en like lang metthetsfølelse som kjøtt.

Synes du det virker litt vel drastisk og bytte kjøttdeigen i fredagstacoen ut med sorte bønner eller røde linser kan du forsøke å bytte ut halvparten. Då får du plutselig proteiner nok til to middager for prisen av en!

Bestill min første kokebok hos Norli HER

Mange synes at det er vanskelig å inkludere belgvekster i kostholdet, men la meg bare si at dette kan brukes til mer enn salater og gryteretter!

Bare se her!

Til ca. 12 cookies trenger du:

Ingredienser

  • 1 boks kikerter 
  • 150g peanøttsmør 
  • 1/2 ts vaniljepulver 
  • 3/4 dl sukrinsirup eller honning 
  • 1 ts bakepulver 
  • 1 klype salt 
  • 75 g mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader. 
  • Hell vannet av kikertene og skyll dem godt. 
  • Ha kikerter, peanøttsmør, Sukrin Sirup Gold/honning, bakepulver og salt i en fodd prosessor,  blender eller stavmikser og mos til du får en  en glatt masse. 
  • Hakk opp sjokoladen i småbiter og tilsett denne. 
  • Form små kuler og legg på et stekebrett med bakepapir. 
  • Trykk ned kulene til de er ca. 1 cm tykke. 
  • Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. 
  • Når de kommer ut av ovnen vil de være myke, men de blir hardere når de avkjøles. 
  • Avkjøl dem gjerne på rist.

Forhåndsbestiller du boka mi innen 7. august får du den til en ekstra hyggelig pris og med personlig hilsen!

Bestill min første kokebok hos Norli HER

 

 

 

Reklame 3. august 2023 | Ernæring, Kosthold, kropp & helse, Oppskrifter

Kommentarer (1)

  1. Hvordan oppbevare cookiesen så de ikke blir myke ? De var kjempe gode !

Comments are closed.