reklame Rørosmeieriet
Denne uka feirer jeg en stor NYHET fra Rørosmeieriet!
Nemlig deres nye Fersk Sjokomjølk og Fersk Iskaffe. Nå lurer du kanskje på hva som er så nytt med det? Men her er nok et eksempel på at Rørosmeieriet setter kvalitet, råvarer og forbrukerens ønsker i sentrum når de lager sine produkter.
For nyheten i disse to produktene er kanskje ikke så mye hva de er? Men hva de er laget av!!!
Disse to nyhetene er:
– Laget uten karragenan ( et svært omdiskutert tilsettningsstoff)
– Laget på FERSK melk (har derfor samme holdbarhet som vanlig melk)
– Kun 2% (iskaffe) og 3% sukker (sjokkomjølk) – uraffinert rørsukker.
– Økologisk
– Laktosefri
– Laget av de BESTE råvarer.
Best nytes de helt klart som de er, men min kjøkkenkreative hjerne måtte rett og slett feire denne begivenheten med å lage SJOKOMJØLKboller!
Til 15-20 boller trenger du:
Ingredienser
- 50 gram gjær
- 150 gram smør
- 5 dl FERSK Sjokomjølk
- 1,5 dl Sukrin Gold eller annen søtning
- 1 egg
- 15 dl siktet speltmel
- 0,5 dl FERSK Sjokomelk til pensling
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett FERSK Sjokomjølk og varm opp til 37 grader (finger tempo). Hell over gjæren og rør godt.
- Pisk egg og Sukin Gold lett sammen og bland i smør og melk blandingen.
- Ha i mel og elt i 10-20 minutter
- Hev deigen i 30 minutter.
- Form til 15-20 boller.
- Sett bollene på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev dem i ca. 20 minutter.
- Pensle med FERSK Sjokomjølk.
- Stekes på 215 grader i ca. 10 minutter.
Så vanvittig gode!
Stort Smil
Desiree