egen reklame
Kjøp bøkene mine hos Ark.no HER
Familien min er jo på mange måter mine prøvekaniner. Og ingen middagsoppskrifter havner på denne bloggen hvis ikke de liker dem. Jeg er jo glad i mat som kanskje smaker litt vel «sunt», mens de ikke er like begeistret om det blir for spesielt.
Denne oppskriften var jeg svært spent på hva de ville si til!
Vi er en Tex Mex glad familie, men det er stort sett bare jeg som er glad i vegetarversjoner av meksikanskinspirert mat!
Dommen?
En ny familiefavoritt.
Jeg burde kanskje ikke være så overrasket. For blomkål i seg selv er veldig nøytralt på smak når det blir kokt. Og most med masse deilig krydder, sånn som jeg har gjort i denne oppskriften, ble det en nydelig erstatning for kjøttdeig.
Til 3 personer trenger du:
Ingredienser
- 1 stort blomkålhode
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 gul løk
- 3 fed hvitløk
- 1 boks sorte bønner
- 1 pose tacokrydder
- 400 gram hakkede tomater
- Revet ost
- 6 små fullkorn tortilla lefser
Tilbehør:
- Avokado, kesam, korinader, lime og salsa
Fremgangsmåte
- Start med å dele opp blomkålen i små biter og koke den helt mør.
- I mens kan du hakke hvitløk og skjære paprika og løk i strimler. Hell vannet av bønnene og skyll dem godt.
- Sett ovnen på 220 grader. Ha litt olje i en stekepanne og stek løk, hvitløk og paprika til paprikaen blir myk.
- Hell vannet av blomkålen og mos den til mos sammen med tacokrydderet.
- Tilsett blomkålmosen i stekepannen sammen med grønnsakene og bland godt.
- Hell de hakkede tomatene i bunn av en ildfast form. Fordel fyllet i tortillalefsene og rull dem sammen. Legg dem med skjøten ned i formen og topp med revet ost.
- Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter.
Jeg har planer om å lage denne retten på Insta Story i kveld. Du finner meg på Instagram undernavnet @fitfocus.no eller HER
Stort Smil
Desiree