egen reklame
Kjøp bøkene mine hos Ark.no HER
Ikke helt påskeferie ennå her i gården altså. Som vanlig er tiden frem mot høytid den travleste tiden for meg. Alltid alt for mye som skal på plass før fridagene. Sikker flere enn meg som føler det litt sånn. Ekstra jobb for å kunne være mest mulig i rute før noen dager fra, og ekstra jobb etter ferien for å få unna alt som allikevel hoper seg opp når man er borte fra jobb 😛
Ja, ja, deilig med noen dager med familien skal det uansett bli. Selv om det også i år blir en annerledes påskeferie uten andre enn oss. Kjenner at savnet etter resten av familien blir ekstra sårt i fridagene. Hverdagene går jo sin vante gang, og alt for fort. Så når vi plutselig stopper opp kommer det…
Sommeren! Jeg har et stort håp for sommeren.
Nå ble det litt trist her inne, og det var så absolutt ikke meningen! Det som var meningen var å dele disse «baked oatmeal cups», med sjokolade og peanøtter.
Som vanlig synes jeg mange navn høres mye bedre ut på engelsk. På norsk? La meg presentere, bakt porsjonshavregrøt med sjokolade og peanøtter!
Til 6 store trenger du:
- 1 stor banan
- 2 egg
- 1 ss honning
- 0,5 dl peanøttsmør
- 2 dl havre eller mandelmelk
- 1 ss olje
- 6 dl havregryn
- 1 dl mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 50 gram mørk sjokolade
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. I en egen bolle mos bananen og visp sammen med egg, melk og olje.
Rør inn de tørre ingrediensene.
Fordel røren i 6 store muffinsformer – gjerne brett – og stek midt i ovnen i 16-18 minutter.
La de avkjøles før du tar dem ut av muffinsformene.
Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
Når spiser man bakt havregrøt?
Det mest naturlige er nok frokost. Gjerne sammen med litt frisk frukt, bær og en klatt yoghurt. Men disse er også supre å ha med på tur eller spise som et litt større mellommåltid.
Håper det smaker.
Stort Smil
Desiree