SUKKERFRI TRIFFEL | med lemon curd & yoghurtkrem

Reklame 24. mars 2021 | Godis og kaker, Oppskrifter

egen reklame

Kjøp bøkene mine hos Ark.no HER

 

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Jeg har en tendens til å få dille på enkelte råvarer, og da blir det myyyye av den på mine sosiale medier 😉

Akkurat nå heter min lille dille sitron. Noe som har resultert i DISSE sitronkjeksene, DISSE hjemmelagde vingummiene og nå denne deilige desserten av yoghurtkrem og lemoncurd!

Ikke hørt om lemoncurd før?

Det er egentlig ikke så lett å finne noe norskt å sammenligne det med? Konsistensen er litt som en myk Hapå? Smaken er som FOX karamell <3 Det smaker nydelig og kan brukes til utrolig mye.

Mange smører det på lune rundstykker eller boller, har det på pavlova, over fruktsalat eller som her – dessert.

Til 6 dessertglass trenger du:

Ingredienser

  • saften fra 2 sitroner
  • revet skall av 1 økologisk sitron
  • 2 eggeplommer
  • 50 gram sukrin + eller annen søtning *
  • 40 gram  meierismør i terninger

*velger du å bruke 50 gram sukker her i stede for sukrin vil du få en dessert med svært lite sukker i! Sukker i seg selv er ikke helsefarlig, det er mengden vi har en tendens til å spise som er problemet. Selv med sukker har du her en blodsukkervennlig dessert. Lenge leve et balansert kosthold!

Til kremen:

Ingredienser

  • 2 dl kremfløte
  • 4 dl gresk yoghurt
  • 1 ts vaniljepulver eller noen dråper vanile essens.

Fremgangsmåte

  • Ha  sitronsaft, eggeplommer og ønsket søtning i en kjele.
  • Varm opp på middels varme mens du rører rundt. Viktig at det ikke koker.
    Etter noen minutter vil den begynne å tykne. Fortsett å røre til den blir tykk som en kakerøre.
  • Ta kjelen vekk fra varmen og rør inn smørret. Hell over på glass og sett kaldt.
  • Skal oppbevares i kjøleskapet.
  • Pisk fløte og vanilje til krem. Rør inn yoghurten.
  • Legg krem og lemoncurd lagvis i  glass og server.

Håper det smaker!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

Reklame 24. mars 2021 | Godis og kaker, Oppskrifter