egen reklame
Kjøp bøkene mine hos Ark.no HER
Jeg får ofte spørsmål om hva som inspirerer meg når jeg utvikler oppskrifter, og svaret er råvarene. Det hele starter som regel med en ingrediens som jeg får lyst til å bruke, også jobber jeg meg ut derifra. Det er også grunnen til at det ofte kommer maaange oppskrifter med samme hovedingrediens, eller hvor en spesiell ingrediens spiller hovedrollen 😉
Kan du gjette hvilken ingrediens som inspirerte denne retten?
Svaret er blodappelsiner!
Bare se på fargen!
Selv om jeg har brukt blodappelsin i min oppskrift er det mest for den flotte fargen. Du kan fint bruke vanlige appelsiner.
Jeg er jo også stor fan av middager du kan lage i en form. Tilbehør og alt sammen sammen i en smæle. Personlig er jeg veldig svak for kombinasjonen sitrus, salt og fenikkel, men hvis du tenker at det er litt for eksotisk for deg kan dette fint erstattes av valgfrie rotgrønnsaker, ca. 400 gram!
Over til dagens oppskrift.
Ingredienser
- 600 gram kyllinglår – fillet
- 2 fennikel eller 400 gram rotgrønnsaker
- Saften av 1 appelsin og 1 sitron
- 0,5 dl olivenolje
- 3 fedd hvitløk
- 2 ts tørket timian
- Salt og pepper
- 1 skivet appelsin eller sitron
TILBEHØR:
Grønn salat og grovt brød
Fremgangsmåte
- Start med å marienere kyllingen. Gjerne kvelden før om du kan.
- Hakk hvitløken og rør sammen hvitløk, appelsinsaft, sitronsaft og olje. Tilsett tørket timian, litt salt og pepper. Legg kyllinglårene i marianden.
- Del opp grønnsakene og fordel dem i bunn av en ildfast form. Legg kyllingen over og hell over marinaden. Legg skiver av appelsin eller sitron på toppen.
- Stekes på 200 grader i ca. 25 minutter. Sett gjerne grillen på mot slutten av steketiden.
Stort Smil
Desiree