egen reklame
Les mer og meld deg på HER
Hver søndag deler jeg en oppskrift fra MIN SUNNE LIVSSTILSDAGBOK, i min egen lille IG TV serie på Instagram. Sist søndag var det Pasta Alfredo som sto for turen, eller som den heter i boka mi – Skinny Pasta Alfredo.
Pasta Alfredo er tradisjonelt sett lagd med fløte og ost. Så godt, men ikke akkurat sunt 😉 Så hvordan kan man oppgradere denne retten?
Jo, du erstatter mesteparten av fløten og osten med grønnsakens hvite dronning – blomkålen!
Se dette innlegget på Instagram
Til 2- 3 personer trenger du:
Fremgangsmåte
- 1 blomkålhode
- Grønnsaksbuljong
- 50 gram revet parmesan (kan sløyfes for vegansk versjon)
- 1 dl lett matfløte ( kan erstattes av havrefløte for veganske versjon)
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts hvitløkspulver
- 200 gram fullkornpasta
Fremgangsmåte
- Del opp blomkålen og kok den helt mør i litt grønnsaksbuljong.
- Ta vare på 2 dl av vannet, hell resten i fra.
- Sett pastaen på kok.
- Ha blomkål, parmesan og matfløte i en blender. Blend til du får en deilig, kremete saus. Juster evt med litt av vannet du kokte blomkålen i. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Hell vannet av pastaen og rør pastaen sammen med sausen. Topp med friske urter.
Variasjoner: topp med sprøstekt bacon, spekeskinke, kylling eller laks.
Stort Smil
Desiree