egen reklame
Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER
Alle som har fulgt meg i noen år vet at jeg har en veldig klar filosofi til kosthold – nemlig fokus på det du trenger å spise mer av! Det er den enkleste måten å få en sunt og balansert kosthold! For å legge til noe i kostholdet er lett og positivt!
En ting vi alle sammen med stor fordel kan spise mer av i hverdagen vår er grønnsaker.
Og på denne tiden tenker jeg at det er særlig viktig å sørge for at vi får i oss grønne grønnsaker. Egentlig prøver jeg vel å formidle at alle måltider burde inneholde grønnsaker med minst to farger, så ikke begynn å spise bare grønt nå 😉 Men grønne grønnsaker inneholder mange viktige næringsstoffer som jern, magnesium, folat og vitamin C.
Og her får du hele 350 gram av dem per porsjon!
Retten er faktisk utrolig morsom å lage. Så jeg filmet den mens jeg lagde den i dag. Skal klippe sammen filmen i kveld, så publiserer jeg både filmen og oppskriften på Instagram i morgen. Følg meg gjerne @fitfocus.no HER
Over til dagens oppskrift.
Til 3 personer trenger du:
Ingredienser
- 3 fed hvitløk
- 1 gul løk
- 500 gram frossen blomkål og brokkoli blanding
- 1 liter grønnsaksbuljong
- 100 gram frisk spinat
- 300 gram frosne erter
- 1 neve frisk basilikum
- Saften av 1/3 sitron
- 2 dl lett matfløte*
- 2 dl revet pamesan**
- 300 gram pasta – gjerne fullkorn eller av linser/bønner
- 100 gram små tomater
- Frisk basilikum
*matfløte kan ersattes av soye/raps/havrefløte for vegansk alternativ
**parmesan kan droppes eller erstattes av litt ernæringsgjær for vegansk alternativ
Fremgangsmåte
- Start med å hakke løk og hvitløk. Ha litt olje i en gryte og fres dette til løken blir blank.
- Tilsett frossen blomkål/brokkoli og hell over buljongen. La dette småkoke i 5 minutter.
- Ha opp i spinat og erter. La det koke i et par minutter. Hell væsken fra. Og sett pastaen til koking.
- Ha grønnsakene, fløte, parmesan, basilikum og sitronsaft i en blender. Blend til en kremete saus.
- Hell vannet av pastaen og vend inn sausen. Smak til med salt og pepper.
- Server retten toppet med friske tomater, basilikum og gjerne litt mer parmesan!
Jeg mener, bare seeee på den konsistensen!
Jeg håper du tar deg tid til å lage denne! Hvis du er skeptisk til en helt kjøttfri rett så er jeg sikker på at denne vil gjøre seg toppet med litt sprøstekt bacon også!
Stort Smil
Desiree