egen reklame
Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER
Ok, så ble det ennå en søt oppskrift på bloggen denne uka. Så jeg lover en skikkelig digg søndagsmiddag på bloggen i morgen! Men jeg har gått forbi sharonfrukt eller persimon på butikken flere ganger i det siste, og i dag klarte jeg bare ikke å la de ligge!
Hvorfor burde du spise persimon?
- Rik på vitamin C
- Inneholder fiber
- God kilde til betakaorten
Spis den som den er, del den i små biter å topp grøten eller yoghurten med dem eller ha dem i en deilig fruktsalat. Min favoritt er å steke dem i litt smør og honning, på toppen av gresk yoghurt. Eller som i dag – som ingrediens i kaker, pannekaker og vafler!
Jeg har lagd juleoppskrifter for forskjellige oppdragsgivere siden august 😉
Men dette blir den første juleoppskriften på bloggen i år!
Til 6 pannekaker trenger du:
Ingredienser
- 2 persimon
- 2 egg
- 2 dl melk (havre/mandel/melk)
- 4. dl havremel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 0,5 ts tørket ingefær
- 0,5 dl smeltet smør
Fremgangsmåte
- Start med å skjære skrellet av persimonene. Del dem i biter.
- Ha frukt, egg og melk i en blender. Blend til en glatt masse.
- Tilsett krydder, smør, mel og bakepulver.
- La røren svelle i noen minutter før du steker vaflene.
Jeg toppet vaflene med persimon karamellisert i litt smør og olje.
Stort Smil
Desiree
Finnes det en erstatning for egg, mon tro?