BARNAS BESTE FRUKTGODIS | sukkerfri, 100% naturlig og 2 slags smaker

Reklame 15. oktober 2020 | Barnemat, Oppskrifter

egen reklame

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

 

Denne uka ble det bestemt at H sin barnehage ønsker medbrakt lunsj og to mat frem til jul. Jeg vet at dette er noe som diskuteres og vurderes i barnehager i hele Norge i disse dager, og som så klart engasjerer foreldre over hele linja.

Personlig synes jeg det er helt greit at barnehagene ønsker dette. Og respekterer at det er slik de vurderer det som best for å bruke mer tid med ungene, kontra passe på smittevern i forbindelse med å tilberede mat i barnehagen.

Selv om jeg har gitt ut en sunn matpakkebok og kanskje er litt over gjennomsnittet opptatt av å lage mat, kjente jeg denne uka at jeg måtte finne på noe nytt til H sine matpakker. Og da særlig i snack kategorien.

Løsningen ble to nye oppskrifter på gele godis!

Herman har fått varianter av disse godbitene siden han var 7-8 måneder. Og han elsker dem! Jeg elsker dem fordi de er super enkle å lage, er 100% naturlig og er små vitaminbomber til små mager!

Dagens to varianter er særlig rike på vitamin C, og i disse tider kan jo ikke det være noe annet enn positivt!

 

De røde = lollipop / De gule = syrlig mango

SYRLIG MANGO

Til ca. 20 biter trenger du:

Ingredienser

  • 300 gram mango (jeg kjøper frossen)
  • Saften av 2 økologiske sitroner
  • 0,5 dl vann
  • 5 ss gelatinpulver

 

Fremgangsmåte

  • Tin og mos mangoen med en stavmikser. Rør inn sitronsaften.
  • Kok opp vannet og trekk kjelen vekk fra varmen.
  • Tilsett gelatinpulver og rør rundt til det er helt oppløst (må ikke koke)
  • Bland sammen fruktpurre og gelatin.
  • Ha røren over i små former eller i bunn av en ildfast form
  • Sett kaldt i en time.
  • Oppbevares i kjøleskapet

 

LILLIPOP

Til ca. 20 biter trenger du:

Ingredienser

  • 300 gram mango (jeg kjøper frossen)
  • 100 gram bringebær
  • 0,5 dl appelsinjuice
  • 5 ss gelatinpulver

Fremgangsmåte

  • Tin og mos mangoen med en stavmikser. Gjør det samme med bringebærene i en separat bolle.
  • Kok opp appelsinjuicen og trekk kjelen vekk fra varmen.
  • Tilsett gelatinpulver og rør rundt til det er helt oppløst (må ikke koke)
  • Bland sammen mango og appelsinjuice/gelatin.
  • Ha røren over i bunn av en ildfast form. Rør inn de moste bringebærene
  • Sett kaldt i en time. Del opp i små biter
  • Oppbevares i kjøleskapet

Selv om de skal oppbevares i kjøleskapet så holder de seg fint i matboksen!

 

Stort Smil

Desiree

 

APPLE HER GOOGLE HER

 

 

 

Reklame 15. oktober 2020 | Barnemat, Oppskrifter

Kommentarer (2)

  1. Hvor lenge holder de seg i kjøleskapet? Går det evt Ann å fryse de ned? Gleder meg til å prøve

Comments are closed.