SUNNERE PASTA CARBONARA

Reklame 30. september 2020 | Middag, Oppskrifter

egen reklame

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

Pasta carbonara er ikke en nyhet her på bloggen. Jeg har en variant med squash spagetti, kylling og ekstra grønnsaker HER Men sånn helt ærlig er jo ikke det akkurat pasta carbonara.

Dette derimot er pasta carbonara!

Helt klart en av mine personlige middagsfavoritter. Jeg mener, hva er det å ikke like? Pasta, bacon og smeltet ost!

Men hvordan gjøre denne middagen litt sunnere enn orginalen?

  • Flere oppskrifter på carbonara har fløte i seg. Dette er en helt unødvendig ingrediens. Sausen trenger kun egg og parmesan.
  • Bytt ut fin pasta med fullkorn. Evt 50/50 fullkornspasta og squash pasta.
  • Erstat vanlig bacon med mager bacon, kalkunbacon eller spekeskinke.

 

Sunnere pasta carbonara til 3 personer

Ingredienser

  • 300 gram kalkunbacon, mager bacon eller spekeskinke
  • 400 gram fullkorn pasta
  • 4 egg
  • 50 gram revet parmesan
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 200 gram frosne erter
  • Litt hakket persille

Fremgangsmåte

  • Start med å dele bacon i små biter. Hakk opp løk og hvitløk.
  • Sett spagettien på kok.
  • Ha litt olje i en stekepanne og stek løk og hvitløk til løken blir gylden. Tilsett bacon og stek til dette blir litt crispy. Sett til side.
  • Visp sammen egg og revet parmesan.
  • Når spagettien er ferdig slår du ertene opp i kokevannet et lite minutt, før du heller vannet ifra. Ha spagettien tilbake i kjelen.
  • Sett kjelen på svak varme. Rør inn bacon og løk før du slår over egg/osteblandingen. Rør alt godt sammen til sausen fester seg på spagettien. Juster gjerne temperaturen litt opp slik at dette går fortere, men husk å røre hele tiden så det ikke svir seg i bunn.

Så utrolig godt!

Stort Smil

Desiree

 

Reklame 30. september 2020 | Middag, Oppskrifter