reklame i samarbeid med Rørosmeieriet
Vi er alle sammen tilbake i den travle hverdagen, og i dag hadde jeg tenkt jeg skulle dele 3 sunne hverdagsretter som kan redde deg ut av tidsklemma!
Flere enn meg som stadig står der på kveldene med en tom brødboks eller bare noen tørre skalker tilbake?
Det er et typisk søndags fenomen hos oss i alle fall, og da er disse rundstykkene ofte redningen. De skal ikke heves, og røres sammen på 1-2-3!
Til 6 stykker trenger du:
Ingredienser
- 3 dl grovt speltmel
- 3 dl havremel
- 1 dl havregryn
- 1 ts salt
- 2 ts honning (kan sløyfes)
- 3 ts bakepulver
- 6 dl Tjukmjølkk med 4% fett
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 grader.
- Rør sammen alle ingrediensene og form til 6 store eller 12 små rundstykker.
- Små stekes i ca 15 minutter, store i 25 minutter
Ingredienser
- 2 dl Tjukkmjølk med 2% fett
- 3 stk egg
- 3 dl havremel
- 1 dl fint speltmel
- 1 ts bakepulver
- 4 dl lettmelk
Fremgangsmåte
- Visp sammen egg og Tjukkmjølk.
- Rør inn alle de tørre ingrediensene.
- La røren svelle i 10 minutter før du steker pannekakene
Ingredienser
- 2 dl sukkerfritt blåbærsyltetøy
- 2 dl Skjørost
Mos sammen med en stavmikser
Skjørost er en nesten fettfri ferskost, mild på smak og proppfull av proteiner! Sunn og mettenes.
Navnet kommer av det gammelnorske ordet ”skyr” som betyr sur. Surmjølksostene har røtter tilbake til viktingtida.
I Røros-traktene serveres skjørost tradisjonelt med rømme eller tjukkmjølk og litt sukker på, vanligvis som tilbehør til spekemat, men jeg bruker det mye for å få et høyere proteininnhold i maten, og fordi det gir en god konsistens, og mild smak!
Skjørost har jeg også brukt i denne enkle middagsretten! Saftige kyllingbryst med ostefyll av skjørost, soltørkede tomater og basilikum. NAM!
Til 3 personer trenger du:
Ingredienser
- 3 kyllingbryst
- 6 soltørkede tomater i olje + 1 ss av oljen
- 1 dl frisk basilikum
- 1 boks Skjørost
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Ha tomater, olje, basilikum og skjørost i en blender/stavmikser og mos godt sammen.
- Snitt kyllingbrystene på langs og fyll dem med 2 ss fyll. Legg dem i en ildfast form og ha resten av fyllet på toppen.
- Stekes midt i ovnen i 20 minutter.
Jeg liker å servere denne retten med en tomatsalat og frisk dressing av Tjukkmjølk.
Du trenger:
Ingredienser
- 1 rød løk
- 1 boks små tomater
- 1 stor tomat
- 1 dl Tjukkmjølk med 4% fett
- Frisk basilikum
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Del opp tomater og rødløk og vend sammen.
- Visp sammen Tjukkmjølk og basilikum. Smak til med salt og pepper
Håper det inspirerer til gode matvalg selv på dager hvor du synes klokka tikker litt for fort!
Stort Smil
Desiree