MYKE RUNDSTYKKER | med chiafrø og rug

16. mars 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter

APPLE HER GOOGLE HER

 

Ja folkens, hva skal vi kalle det? Uke 1?

Her hjemme er det plutselig veldig folksomt, med både hjemmekontor på Daniel og meg, og skolen og barnehagen stengt. Helgen har vært brukt til omstilling, på alle fronter. Og i dag jobber vi på spreng med å lansere en helt ny BOOTCAMP på medlemssiden min, men fokus på korte, effektive hjemmetreningsøkter med utstyr som alle har hjemme:

  • Stol/krakk
  • Grytekluter/raggsokker/grytekluter
  • Vektsekk (se hvordan du lager og bruker det i filmen under) eller KB/manualer.

https://www.instagram.com/p/B9y-dr8pdv-/?utm_source=ig_web_copy_link

Medlemssiden min tar ikke inn nye medlemmer før vi åpner en helt ny side nærmere sommeren! Men jeg har fått svært mange henvendelser fra tidligere medlemmer som nå ønsker tilgang igjen.

Hjemmetrening er jo «min greie». 

Vi ser på løsninger for å gi en imiddeltidig tilgang til BOOTCAMPEN eller mulighet til å kjøpe treningsopplegget, oppskriftene og filmene utenom medlemssiden. Info kommer i løpet av uka! For det er nok bare å innse at treningssenterne kommer til å være stengt en stund…

Eller så er jeg på kjøkkenet og prøver å holde hjulene i gang. Og i dag har jeg lyst til å dele oppskriften på disse deilige rundstykkene med deg!

Skikkelig myke og saftige, takket være chiafrøene, som får svelle før de blandes inn i deigen!

Til ca 15 rundstykker trenger du:

Ingredienser

  • 7 dl siktet speltmel
  • 7 dl sammalt rugmel
  • 3 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl chiafrø + 1 dl appelinjuice
  • 8 dl vann
  • 1 pk tørrkjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning

Fremgangsmåte

  • Start med å røre sammen chiafrø og appelsinjuice og la det svelle i 15-20 minutter på kjøkkenbenken.
  • Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Rør så inn vann, honning og chiafrøblandingen og elt deigen godt.
  • Deigen skal være fuktig, men ikke klissete, så juster evt med litt mer mel ved behov. La den heve i minst 1 time.
  • Sett ovnen på 220 grader.
  • Del deigen opp i 15 emner og form til rundstykker. La de gjerne etterheve i 30 minutter om du har anledning.
  • Pensle med vann og strø over litt mel, chiafrø eller havregryn. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter.

På grunn av chiafrøene som får svelle før du tilsetter dem i deigen blir disse rundstykkene veldig saftige, og holder seg sånn! Rundstykkene egner seg også til frysning.

 

Følg meg gjerne på Instagram HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

16. mars 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter

Kommentarer (1)

  1. Akkurat lagd disse, står til andre gangs heving. De bør bli utrolig gode for at jeg skal bake dem igjen. Den verste deigen jeg har vært borti og jeg vil påstå at jeg er en erfaren baker.

Comments are closed.